Chiar s-a autosuspendat Beianu din funcțiile deținute în PNL?

Deși asistăm de mai bine de un an la un adevărat scandal mediatic în care este implicat direct (cel puțin la nivel declarativ) președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, am aflat abia astăzi, 8 octombrie 2023, că domnul Beianu a renunțat la toate funcțiile deținute în PNL, în urmă cu un an de zile (“… pentru a nu exista niciun fel de suspiciune și pentru a nu afecta imaginea partidului, m-am autosuspendat din funcțiile deținute în Partidul Național Liberal încă de acum un an de zile.”). Menționăm că domnul Dumitru Beianu ocupa (sau ocupă, nu știm clar) funcția de vicepreședinte PNL Giurgiu.
Păi bine domnilor, în atâta amar de vreme, nu meritam să știm și noi, amărăștenii de electori? Nimeni, niciun cuvânt? Liniște totală? Un parlamentar, ceva, președintele Motreanu, guraliva Horga, v-a mâncat popa limba?
Domnul Beianu nu menționează dacă s-a autosuspendat și din calitatea de membru PNL, ceea ce înseamnă că încă mai are o legatură cu liberalismul. Si nu una firavă, din moment ce, din postura de președinte al CJ Giurgiu a promovat și promovează în continuare proiectele liberale, pagina sa de facebook fiind o tribună de exprimare pentru colegii din PNL Giurgiu…
Chiar și începerea școlii a fost un eveniment marca PNL, atâta vreme cât sigla liberală era fix pe urarea președintelui CJ de pe contul personal de facebook.De aceea, “pe persoană fizică”, nu cred că domnul Beianu s-a autosuspendat “din funcții”, desi sursele noastre spun că “a lăsat o hârtie la secretariatul partidului, dar nu știm ce scrie în ea”… Dar, dacă domnia sa zice, așa o fi.
Revenind la comunicatul de presă postat astăzi, acesta este cel puțin bizar, în contextul în care aceleași declarații din comunicat au fost făcute de mai multe ori în ultimul an…
Ori președintele CJ Giurgiu știe ceva ce nu știm noi ceilalți, ori “e putred ceva…” în toată tărășenia.
Așteptăm explicații mai ample sau, în lipsa acestora, așteptăm ca timpul (sau cei în drept) să rezolve ambigiutatea…
Ion Diaconescu