Comuna Izvoarele stă pe un butoi de pulbere – Crescătorii de animale, supărați pe Prefectură

Joi, 10 septembrie, mai mulți crescători de animale din comuna Izvoarele au pichetat Prefectura Giurgiu, nemulțumiți de faptul că prefecta Aneta Matei i-ar fi lăsat fără pășune.
Ce s-a întâmplat de fapt?
In 23 iulie, printr-o hotărâre a Consiliului local Izvoarele s-a aprobat regulamentul privind organizarea pășunatului și exploatarea pășunilor aflate în proprietatea privată a comunei Izvoarele.
In acea ședință, s-a stabilit de către consilierii locali, la art. 2, ca închirierea să se facă prin atribuire directă a suprafețelor de pășune disponibile de către solicitanții care au depus cereri, proporțional cu efectivele de animale deținute de asociație/exploatație, având animale înscrise în Registrul Național al Exploatațiilor.
De asemenea, s-a aprobat închirierea prin licitație publică a suprafețelor de pășune rămase disponibile după încheierea procedurii de atribuire directă.
Intervenția intempestiva a Prefecturii a stârnit însă mânia oamenilor…La mai mult de o luna de zile de la adoptarea acestei Hotărâri, Instituția Prefectului a atacat în contencios administrativ hotărârea, solicitând anularea acesteia, precum și a efectelor pe care le-a produs.
După întâlnirea de joi a prefectei Aneta Matei cu Silviu Cazacu (primar în funcție și candidat PSD pentru un nou mandat) și un consilier local, crescătorii de animale au răbufnit și și-au spus oful.Ei spun că nu îi interesează lupta politică și candidații, ci soarta lor și a animalelor. Oamenii spun că nu mai au unde să pășuneze animalele și că, în ultimă instanță, vor recurge la gesturi extreme, adică vor veni cu animalele în fata prefecturii și le vor lăsa libere, pentru că, spun ei, oricum le mor de foame .

I.D.