Cum a ramas sageata PNL… fara varf

– interviu cu primarul Nicolae Barbu
barbu-1Imediat dupa aflarea rezultatelor exit-poll, la sediul PSD Giurgiu au inceput sa apara rezultatele numaratorii paralele a voturilor din sectile de votare. Dupa primele rezultate venite, liderii PSD au fost siguri ca diferenta dintre rezultatele obtinute de social-democrati si ceilalti competitor este una zdrobitoare. Prezent la sediul PSD Giurgiu, cu putin inainte de miezul noptii, primarul Nicolae Barbu a acceptat sa comenteze aceste rezultate, fie ele si partiale, pentru Open TV si pentru site-ul Opinia giurgiuveanului.
Reporter: Au inceput sa apara primele rezultate ale numaratorii paralele facute de PSD. Cum vi se par rezultatele obtinute pe municipiul Giurgiu?
Nicolae Barbu: Rezultatele sunt foarte multumitoare pentru PSD si cred cu tarie ca vom depasi 60% in municipiul Giurgiu, desi la aceasta ora au venit rezultatele din doar cateva sectii de votare.
Reporter: Asta inseamna doi deputati, un senator si sanse mari la redistribuire pentru inca un post de deputat…
Nicolae Barbu: Dupa cum merg lucrurile in judet s-ar putea sa avem trei deputati si un senator din prima. Iar sansele ca al doilea senator sa vina la PSD prin redistribuire sunt destul de mari, pentru ca in judet am vazut situatii in care, in anumite localitati, celelalte partide parca nici nu exista.
Pentru mine, surpriza cea mai mare este PNL-ul. Este incredibil ca un partid care a dat doi presedinti de Consiliu Judetean, care a dat primarul municipiului atatia ani, sa fie surclasat de catre ALDE in aproape toate sectile de vot din municipiu. In acest moment, din sase sectii de votare care au trimis rezultatele, ALDE este cu mult peste PNL, ceea ce arata un trend al alegatorilor.
Reporter: Ce credeti ca a determinat un scor atat de mare pentru PSD si un scor dezastruos pentru PNL?
Nicolae Barbu: In primul rand PSD a venit cu un program de guvernare viabil si sigur, ca si la alegerile locale, iar oamenii vor sa vada un program serios si mai ales realizabil. La PNL si celelalte partide am vazut o campanie debusolata, o lipsa de doctrina… Au vrut sa iasa cu un premier care sa fie varf de lance, un varf de lance care nu a vrut sa se arate… Si astfel, a lasat sageata liberala fara varf… Cu riscul de a ma repeta, liberalii au venit ca si la alegerile locale, fara un program coerent si consistent…
Reporter: Partidul dumneavoastra o sa aiba cei mai multi parlamentari din istoria recenta a judetului, ce le recomandati, ce le cereti viitorilor parlamentari PSD de Giurgiu?
Nicolae Barbu: Indiferent de la ce partid sunt, parlamentarii nu trebuie sa uite ca au fost votati de cetatenii judetului sau municipiului si ca trebuie sa reprezinte interesele oamenilor, sa nu-i dezamageasca. Asta le transmit tuturor parlamentarilor… Ce inseamna sa ii reprezinte pe cetateni? Sa se bata pentru fiecare proiect necesar acestui judet si acestui oras, sa sustina proiectele din fiecare comunitate a judetului. Pentru ca un parlamentar poate avea acces mai usor decat un primar la un minister oarecare.
Eu imi doresc sa am un mandat linistit la Primaria municipiului, cu parlamentari care sa se bata pentru a dezvolta impreuna acest oras, sa facem impreuna lucruri frumoase pentru cetateni si la finalul mandatelor sa punem realizarile pe hartie si sa iesim in fata oamenilor cu fruntea sus.

I.D.