Deputatul Elena Dinu: Nicio pensie NU scade în urma recalculării!

Ordine în sistemul public de pensii, eliminarea #inechităţilor dintre pensionari, stimularea #muncii, a natalităţii şi a continuării studiilor. Sunt principalele obiective ale noii legi a pensiilor, o reformă asumată şi aplicată de #PSD.
Nicio pensie NU scade în urma recalculării, cele mai multe vor crește!
Legea pensiilor #avantajează persoanele care au muncit mai mult. Astfel, pensionarii cu perioade mai lungi de contributivitate vor avea #creșteri mai mari la recalculare, iar salariații care muncesc și contribuie peste 25 de ani primesc puncte suplimentare pentru #stabilitate, care vor mări valoarea pensiei.
Cei care au contribuit 40 de ani la sistemul de pensii pot ieși cu 5 ani mai #devreme la pensie.
Totodată, vârsta de pensionare a #femeilor care au copii scade cu câte 6 luni pentru fiecare copil( dar nu mai mult de 3 ani și 6 luni), iar concediul pentru creșterea copilului se consideră perioadă #contributivă.
De asemenea, prin noua lege a pensiilor, vor fi eliminate inechitățile dintre bărbați și femei, dar şi cele dintre pensionarii care s-au pensionat în baza unor legi diferite.
În anul 2024, pensiile vor fi majorate, la 1 ianuarie, prin indexarea punctului de pensie (cu 13,8%), iar apoi, la 1 septembrie, foarte multe pensii vor crește în urma #recalculării.
#PSD
#Legea_Pensiilor
#Grijă_Faţă_De_Vârstnici