Deputatul Elena Dinu: Peste 38.500 de giurgiuveni vor primi prima tranşă de bani sub forma voucherelor pentru alimente

Peste 38.500 de #giurgiuveni vor primi, luna viitoare, prima tranşă de bani sub forma voucherelor pentru alimente. Este vorba despre 250 de lei, bani alocaţi la fiecare două luni.
#Guvernul condus de social-democratul Marcel Ciolacu îşi respectă angajamentul de a sprijini categoriile vulnerabile şi a #majorat, anul acesta, pragul veniturilor ce definesc persoanele eligibile – de la 1.700 la 2.000 de lei/lună. În acest fel, sunt cuprinşi în program toţi românii care au beneficiat şi de indexarea veniturilor cu rata inflației, respectiv cu 13,8%.
Dacă nu ar fi fost ridicat pragul, o parte dintre #pensionari, dar şi alte categorii vulnerabile nu ar mai fi putut beneficia de acest sprijin. Indexarea pensiilor sau a veniturilor cu rata inflației nu trebuie să fie un motiv de excludere a persoanelor #vulnerabile de la acordarea acestui sprijin, scopul măsurii fiind tocmai acela de a-i proteja pe aceştia de impactul negativ al inflației.
La nivel naţional, peste 2,5 milioane de români vor primi 1.500 de lei pentru alimente, sumă acordată în şase tranşe. Alături de persoanele cu venituri până în 2.000 de lei sunt eligibile și #familiile cu cel puțin 2 copii, cu un venit de maximum 675 de lei pe membru de familie.
#PSD
#Sprijin_Pentru_România
#Vouchere_Pentru_Alimente