Deputatul Elena Dinu: Voi colabora și voi sprijini orice demers legislativ care poate îmbunătăți situația copiilor prematuri din România!

Deputatul Elena Dinu a participat marti, 7 noiembrie, la #Palatul_Parlamentului, la un eveniment semnificativ, dedicat problemei #prematurității în România.
“Anual, peste 20.000 de copii se nasc prematur, reprezentând un procent de 10% din totalul nașterilor.
Fenomenul #nașterilor_premature plasează România pe ultimul loc în clasamentul țărilor europene, numărul copiilor prematuri înregistrați fiind de 2,4 ori mai mare decât media europeană. #Riscul de deces este mai mare în mediul rural decât în mediul urban cu aproape 50% și diferă în funcție de județ.
Decesele infantile intervin preponderent în prima lună de viață, majoritatea la domiciliu, fără asistență medicală.
Copiii născuți #prematur sunt vulnerabili și au nevoie de monitorizare si îngrijiri speciale.
Acest #eveniment a fost o ocazie de a face cunoscută și de a susține inițiativa Asociației Prematurilor din România și Asociației ABC-ul educației pentru copii – „#Carnetul Prematurului și Nou-Născutului Vulnerabil”
Această #inițiativă va avea un impact semnificativ asupra sănătății copiilor vulnerabili și reprezintă prima etapă din “MISIUNEA VULNERABILII – acțiuni pentru sănătatea si dezvoltarea armonioasă a nou-născuților vulnerabili”, un demers mai amplu pentru intervenție și suport pentru familiile acestor copii, susținut de cele două asociații.
#Carnetul_prematurului este un ghid de monitorizare și intervenție timpurie, menit să ofere sprijin familiilor și sistemului medical pentru a îmbunătăți îngrijirea acestor copii vulnerabili.
Voi colabora și voi sprijini orice demers legislativ care poate îmbunătăți situația copiilor prematuri din România!”