Deputatul Marian Mina: Noua lege a pensiilor va elimina inechităţile dintre pensionari!

Noua lege a #pensiilor va elimina inechităţile dintre pensionari şi le aduce acestora o serie de beneficii. De asemenea, este o lege ce stimulează #munca, natalitatea și continuarea studiilor şi va pune #ordine în sistemul public de pensii.
În primul rând, cel mai important este că NU va scădea nicio pensie, ci cele mai multe vor creşte. Apoi, pensionarii cu perioade mai lungi de contributivitate vor avea creșteri mai mari la recalculare. Cei care au contribuit 40 de ani la sistemul de pensii pot ieşi cu 5 ani mai devreme la pensie.
De asemenea, salariații care muncesc și contribuie peste 25 de ani primesc puncte suplimentare pentru stabilitate, care vor mări valoarea pensiei:
–  +0,5 puncte/an pentru intervalul 26-30 de ani de contributivitate
–  +0,75 puncte/an pentru intervalul 31-35 de ani de contributivitate
–  +1 punct/an începând de la 36 de ani de contributivitate.
Noua lege prevede luarea în calcul a veniturilor salariale suplimentare (prime, premii, acord global, al 13-lea salariu etc) pentru care s-au plătit contribuții la sistemul de pensii.
Legea pensiilor înseamnă eliminarea inechităților dintre bărbați și femei, dar şi a inechităţilor dintre pensionarii care s-au pensionat în baza unor legi diferite.
În cazul în care valoarea pensiei rezultată în urma recalculării e mai mică decât pensia în plată, atunci se păstrează pensia mai avantajoasă!
#PSD