Deputatul Marian Mina: RECORD deținut de Ministerul Transporturilor în privința absorbției banilor europeni și în realizarea investiţiilor asumate

Proiectul Ministerului Transporturilor privind achiziţia a 62 de trenuri electrice noi şi moderne a primit aprobare pentru finanțare europeană din Fondul de Modernizare.
Proiectul se derulează prin Banca Europeană de Investiţii, ceea ce asigură o viteză mare de implementare, iar valoarea acestuia se ridică la 470 de milioane de euro.
Cele 62 de noi trenuri vor circula pe 11 rute majore și vor determina o creștere a frecvenței de călătorie, dar și o reducere semnificativă a emisiilor de bioxid de carbon.
Astfel, alături de investițiile consistente în #infrastructură, această reuşită de excepţie a Ministerului Transporturilor va contribui la îmbunătățirea standardului de călătorie pe calea ferată pentru milioane de călători români, de pe aproape toate rutele majore.
Noul proiect vine să completeze RECORDUL deținut de Ministerul Transporturilor în privința absorbției banilor europeni, dar și în ceea ce priveşte realizarea investiţiilor asumate, într-un ritm fără precedent, ce a impus, în mai multe rânduri, suplimentarea fondurilor alocate.
#PSD
#Proiecte_Pentru_Transporturi