DEZINTERES total la Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenț – 142 persoane pentru o ofertă de 280 locuri de muncă

In data de 27 octombrie 2023, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu a organizat Bursa Locurilor de Muncă destinată absolvenților instituțiilor de învățământ. Această acțiune este o măsură activă care presupune confruntarea directă a cererii cu oferta de forță de muncă.
In județul Giurgiu, bursa s-a desfășurat , începând cu ora 9.00, în municipiul Giurgiu – incinta Teatrul TUDOR VIANU.
Evenimentul a avut ca obiectiv principal creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitantul locului de muncă.In ziua bursei, au fost prezenți un număr de 26 agenți economici care au oferit 280 locuri de muncă vacante, principalele domenii de activitate în care au fost oferite locuri de muncă vacante fiind: construcții, industria confecțiilor, industria alimentară, servicii, comerț, asigurări, construcții nave, etc.
De asemenea, au participat un număr de 142 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind preselectate în vederea susținerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor, un număr de 24 persoane.
Au fost încadrate pe loc, fiind emise dispoziții de repartizare pentru 2 persoane în meseriile: operator xerox si patiser din rândul altor categorii de persoane prezente la bursă.
La această acțiune au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu și Centrului Militar Județean care au promovat, în randul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, oferta privind înscrierea la școlile de ofițeri și subofițeri .
De asemenea, au mai participat reprezentanți ai Penitenciarului Giurgiu împreună cu 15 deținuți în regim deschis în vederea identificării potentialilor angajatori.
Ca o concluzie a acțiunii de astăzi, putem spune că, deși locurile de muncă vacante oferite de angajatori pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au fost numeroase și diversificate, interesul manifestat de către persoanele fără loc de muncă din județul Giurgiu, în special de către absolvenții instituțiilor de învățământ, a fost foarte scăzut iar cei prezenți au fost dezinteresați în a face demersuri la angajatori pentru a se integra pe piața muncii.