Duminică, 21 ianuarie – 7 permise de conducere reținute și 28 de sancțiuni contravenționale aplicate

Duminică, 21 ianuarie a.c., în intervalul orar 15.00-22.00 poliţiştii rutieri au desfăşurat, pe principalele artere din județul Giurgiu, o acțiune pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.175 de lei, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 12 sancțiuni au fost aplicate participanților la trafic care nu au purtat centura de siguranță, 8 pentru depășirea limitei legale de viteză și 8 pentru lipsa documentelor și alte abateri.De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere (conducere sub influența alcoolului, depășirea limitei legale de viteză) și retrase 4 certificate de înmatriculare.
Totodată, în perioada de referință, polițiștii au legitimat 122 de persoane, au verificat 130 de autovehicule și au efectuat 21 de testări cu aparatul etilotest și 7 cu aparatul drugtest.
Polițiștii giurgiuveni au constatat în flagrant delict o infracțiune la regimul rutier:
La data de 21 ianuarie a.c., pe D.C.190, în localitatea Găiseni, a fost depistat un bărbat, de 31 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.