Din ciclul “Uite cine râde” / Fake news-urile lui Florian Velicu

Intr-un comunicat de presa care ar vrea sa contracareze declaratiile lui Marian Mina, presedintele CJ Giurgiu, secretarul general al PNL Giurgiu, Florian Velicu, cade in propria-i capcana.
Lasand deoparte traseismul domniei sale (despre care spunea deunazi ca este asumat) – PDL, PP-DD, PNL (cu scuze, dar nu avem informatii de activitatea sa politica de dinainte de PDL) – secretarul general al PNL (cum o fi ajuns pe functia asta cu un asemenea trecut?) face valuri cand ar trebui sa taca malc. Dar, deh, unde-i ordin, cu placere…
Despre OG 55, domnul Velicu spune asa, citam:
“(…) domnul Mina vorbește despre așa-zisa ”ciolaniadă” lansată de PNL. Nemulțumiți de intenția de modificare a legii de alegere a primarilor – alegeri ce vor reveni la două tururi, cea mai democratică formulă – PSD-iștii acuză acum PNL-ul de ”ciolaniadă”, dar uită de cea mai mizerabilă ordonață emisă și pusă în practică de guvernarea PSD: OG 55, prin care a ”furat” cea mai mare parte a primarilor liberali.
Și atunci, cine poate fi acuzat de ”ciolaniadă”? – incheiem citatul.
Pai, domnule emul al lui Dan Diaconescu, aveti dreptate… partial: PSD “a furat” ce era al lui. Vreau sa spun ca 99% din primarii PNL de atunci erau primari PSD furati de PNL-ul lui Lucian Iliescu, care ingalbenise un judet rosu. Este vreo diferenta? Domnia voastra contracarati o jumatate de fake news cu cealalta jumatate de fake news.
Cu ochelarii de intelectual rasat pe nas, din inalta sa functie, domnul Velicu vorbeste de guvernarile esuate (la nivel de judet) ale PSD-ului. Personal nu neg esecurile social-democratilor, dar reprezentantul PNL Giurgiu trage jarul cu osardie pe turta partidului care la uns in functie…
Daca facem o socoata simpla, realizam ca pana la Marian Mina, Consiliul Judetean a avut opt ani de conducere liberala (Beianu Dumitru si Vasile Mustatea), iar orasul Giurgiu a fost 16 ani sub domnia liberalului Lucian Iliescu (un “liberal” cu un trecut comunist glorios).
Logica simpla ne conduce la o concluzie deloc favorabila PNL. Dar cine sunt eu sa judec…
Eu voiam doar sa ii atrag atentia domnului Velicu Florian ca a contracarat o declaratie considerata de el a fi fake news chiar cu un fake news.
Ion Diaconescu