Eliminarea taxei de pod Giurgiu – Ruse, în 2022 – Drulă aruncă pisica în curtea bulgarilor

Dacă pe 23 decembrie 2020, Cătălin Drulă, nominalizat pentru preluarea portofoliului Transporturilor, declara în Parlament, după audierile din comisiile de specialitate reunite, că eliminarea taxei de pod de la Giurgiu este o prioritate, pe 6 mai 2021, ministrul USR a declarat altceva…
Întrebat când va fi scoasă această taxă de tranzitare a Podului Prieteniei, şeful de la Transporturi a răspuns: „Cred că un orizont realist este pentru anul 2022”.
Motivul? Ministrul USR a aruncat pisica în curtea bulgarilor, precizând că discuţiile cu partea bulgară referitoare la acest subiect au fost amânate întrucât în ţara vecină au fost alegeri în luna aprilie şi s-a aşteptat „o zonă de stabilitate politică”.
Noi susţinem în continuare şi în programul de guvernare eliminarea acestei taxe, astfel încât credem că vom ajuta şi zona Giurgiu – Ruse şi partea de turism şi de afaceri în momentul în care nu mai există această barieră tarifară între cele două ţări. Cred că un orizont realist este pentru anul 2022„, a declarat Drulă.