Eveniment cultural

Astăzi, la ora 11, Scoala gimnazială de artă “ Victor Karpis “ din municipiul Giurgiu, în parteneriat cu Uniunea compozitorilor și muzicologilor din Romania, Revista “ Actualitatea ‘muzicală “ și Biblioteca Județeană “I.A.Bassarabescu “ vor inaugura sala “ Dumitru Lupu “.
La eveniment vor participă – Ileana Șipoteanu, soția compozitorului, Dumitrana- Teodora Lupu, fiica compozitorului și Octavian Ursulescu, moderator.

Dumitru Lupu s-a născut la 25 mai 1952 în Giurgiu, având ca părinți pe Gheorghe și Marioara Lupu. A absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din București, secția Canto.
D.Lupu a fost membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR) și al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România (UARF). A fost profesor univ. dr.(în muzică) la Universitatea „Ovidius” din Constanța, din anul 2014. A participat, ca membru al juriului, la diverse festivaluri/concursuri de muzică ușoară. A fost și dirijor al orchestrei teatrului Alexandru Davila din Pitești, între anii 1982-1990 și al orchestrei teatrului Fantasio din Constanța, între anii 1990-2004. A locuit, cu familia sa, în orașul Constanța. Dumitru Lupu a fost și inițiatorul festivalului „Mamaia copiilor” de pe Litoral.
Dumitru Lupu fost căsătorit cu interpreta de muzică ușoară Ileana Șipoteanu cu care a avut o fiică, Dumitrana-Teodora.
În plină putere creatoare, a murit la vârsta de 65 de an.
Prof Emil Talianu