La alții se poate, la noi “nu e bani”…

Niciunul dintre proiectele europene lăsate moștenire în 2020 de administrația Barbu, de multe milioane de euro, nu a fost finalizat. Toate au fost începute fix în urmă cu un an, adică exact cât să nu fie finalizate la termen – 31 decembrie 2023.
La unele mai trebuie cârpit pe ici, pe colo, la altele mai trebuie băgate milioane de euro din bugetul propriu al Primăriei. Si asta, anul acesta… pentru că, dacă nu se finalizează din bugetul propriu până în 31 decembrie 2024, toată suma proiectelor, deloc de neglijat, trebuie returnată. Să sperăm că se întâmplă o minune și cineva decalează termenele, cu voia UE, altfel se implinește voia lui Anghelescu: băgăm Primăria în faliment.
Ce s-a întâmplat la Giurgiu este demn de rubrica “Așa NU!” de la gazeta de perete comunistă…
La alții, în schimb, se poate! Este adevărat, cu ambiție, cu muncă, cu perseverență. Dar, neapărat, NU DIN BIROU!
Iată ce se scrie în publicația www.targovistenews.ro de astăzi, 19 ianuarie 2024: cică primarul de acolo, din Târgoviște, a finalizat 11 proiecte cu fonduri UE, fără a pierde niciun euro. Valoarea? Mult mai mare decât la Giurgiu…
La ei se poate. La noi, “nu e bani”…

“La finalizarea Programului Operațional Regional (POR), principalul vehicul de finanțare European, municipiul Târgoviște se clasează pe locul întâi în Regiunea Sud Muntenia ca și valoare a proiectelor europene finalizate (290.620.274 lei) – 11 proiecte finalizate fără a pierde nici măcar un euro, fără proiecte reziliate, nefinalizate sau declarate nefuncționale și cu un singur proiect etapizat” scrie pe site-ul primăriei municipiului Târgoviște..

“Suntem pe primul loc, cu o valoare totală a proiectelor finalizate mai mare cu 120.000.000 de lei decât a tuturor celorlalte 6 municipii reședință de județ din Regiunea SUD Muntenia, la un loc (Ploiești, Pitești, Slobozia, Giurgiu, Călărași, Alexandria).
Poate că unora le este greu să creada (deși sunt cifre oficiale)… Dar, la final, rămâne amprenta că toată munca, toate energiile și toate ambițiile noastre au rezultate”, a spus Cristian Stan, primarul municipiului Targoviște.

Pentru conformitate, dați click aici: https://targovistenews.ro/live/orasul-targoviste-locul-1-in-regiune-la-valoarea-proiectelor-europene-finalizate/?fbclid=IwAR2acsB2dwpSqYKV4sMM210CtDFkyLu3WxRrjbAZIJA8iyY6JuBVnkWcXN4