La mulţi ani, România! – Mesajul primarului Adrian Anghelescu

Astăzi, toți vorbim despre unitate, iubire de neam, patriotism, glorie, cuvinte pe care le poate rosti oricine, însă cel mai important este ca acestea să nu rămână simple cuvinte, rostite vremelnic, doar la zile de sărbătoare, ci să ne devină crez.
Suntem cu toții răspunzători pentru formarea și păstrarea memoriei neamului – moștenirea spirituală a epocilor apuse, relicvele nu pot fi lăsate pradă distrugerii. Calea amintirilor trebuie să o parcurgem împreună, pentru a cunoaște atât clipele dureroase, cât și pe cele de glorie ale trecutului și pentru a ne putea exprima respectul față de strămoșii noștri. Trecutul nostru comun, sentimentul de solidaritate și de apartenență ne dau puterea de a visa la un viitor mai bun.
Trăim,cu adevărat, vremuri dezamăgitoare, descurajante și parcă lipsite de speranță, însă ambiția și curajul eroilor noștri care au făurit o națiune, trebuie să ne îndemne să recăpătăm crezul patriotic și perseverenta pentru a ne împlini idealurile.
Istoria ne-a învățat că trebuie să rămânem în picioare în fața tuturor provocărilor,că trebuie să facem pași înainte și să credem în viitorul nostru. Să fim buni și demni! Să credem în România noastră, pentru că uniți, nimeni și nimic nu ne poate îngenunchea.
Să nu uităm că pentru o Românie Mare au fost jertfite vieți omenești și că de-a lungul secolelor, odată cu nașterea unei identități de limbă, credință și cultură, ne-am câștigat respectul și demnitatea.
Dragi giurgiuveni și români de pretutindeni, iubiți-vă țara în fiecare zi!
Dumnezeu să apere și să binecuvânteze poporul român!
La mulți ani în prosperitate, iubire și credință!