Marea reactivare

Numai mâine nu-i poimâine, cum spune o veche zicală românească, și începe marea bătălie, campania electorală pentru… sinecuri și salarii babane.
Din nou vom fi bombardați, pe toate canalele (online, mai ales) cu limbajul de lemn al politicienilor… Ne vor ține de foame și de cald, promisiunile binecunoscute din tolba doldora a a candidaților: bunăstare, trai mai bun, dezvoltare, viitor, proiecte, “vom reclădi”, “vom construi”, “vă vom oferi”…
Până atunci se reclalibrează și se reactivează “jurnaliștii” care s-au lăsat la vatră după alegerile din 2020. Unii au primit plata cash, alții în natură (posturi în diferite structuri bugetare, la umbră, cu un salariu bunicel, fix cât să destabilizeze societățile unde au fost aciuați).
Acum încep să scoată capetele ca șomâlcile, să scrie din ce în ce mai des materiale – unii mai timid, alții cu obrăznicie nedisimulată.
Se pune la punct redeschiderea “televiziunilor” trecute la conservare… Au început deja să apară pe firmamentul comment-urilor vechii postaci, se reactivează conturile false, se pun deja pirostriile pentru reîncălzitul ciorbelor…
Este efervescență maximă. A început marea reactivare!
Ion Diaconescu