Mărunţiş! Datorii de 17 milioane de euro – Apocalipsa după Anghelescu

O adresă trimisă de către Primăria Giurgiu spre Instituţia Prefectului ne duce cu gândul la celebra replică din reclama a anilor ’90 – “A înnebunit lupul!”…
In data de 11 octombrie 2023, “lupul”, adică primarul Anghelescu Adrian, a trimis o adresă către Prefectură, prin care solicită ca reprezentantul Guvernului în teritoriu să iniţieze un proiect de Hotărâre de Guvern prin care municipiul Giurgiu să fie “omenit” cu insignifianta sumă de 860 miliarde de lei vechi (circa 17 milioane de euro) din Fondul de Rezervă al Guvernului, sumă necesară bunei funcţionări a municipalităţii până în 31 decembrie 2023!Sigur că la o asemenea cerere, premierul Ciolacu o să ia poziţia de drepţi şi o să renunţe la toate măsurile de austeritate bugetară! De dragul şi de grija lui Anghelescu. Ba, mai mult, o să îi aducă personal banii, plus o adeziune de înscriere în PSD şi dosarul de candidat completat pentru un nou mandat.
Evident că documentul trimis de Anghelescu către Prefectură are fix valoarea unui sul de hârtie igienică folosită…
Rămânem însă cu o nelămurire care ne sâcâie: cum naiba a reuşit primarul Anghelescu, ca în trei ani şi jumătate să acumuleze datorii de 860 de miliarde de lei vechi. Dacă nu greşim, în 2020 acelaşi primar se tăvălea în piaţa publică ţipând că a moştenit o datorie de 240 miliarde de lei de la fosta administraţie.
Păi ce făcuşi don’ primar? In 2024 îţi pui “caşcheta” pe-o parte, îţi iei zborul şi ne lasi încurcaţi în datorii triple faţă de “greaua moştenire”?
Că la ce citim pe “docomente”, e ca şi cum am citi versete din… Apocalipsa după Anghelescu.
Iadu Michiduţă