“Nu a fost SELECŢIE, am propus să vină la spectacol doar 10 copii /școală! – Adrian Anghelescu

Nu că ne-ar face plăcere, și nici nu spunem cu răutate sau cu ură (așa cum a declarat primarul Adrian Anghelescu), ci cu condescendența și respectul cuvenit… Doar îi atragem atenția edilului șef că “a zbârcit-o” din nou. Cu referire la Ziua Copilului.
Intr-o emisiune televizată, edilul șef a fost rugat să lămurească brambureala de la 1 Iunie, când instituția pe care o păstorește a trimis un mesaj școlilor din municipiu, în care cerea ca fiecare școală să aducă la sala de spectacol (pentru spectacolul de 1 Iunie), câte 10 copii – fără preșcolari – astfel ca numărul total de copii în sală să fie de 120.
Am remarcat însa cu amăraciune, că edilul șef s-a încurcat in explicații, a făcut declarații contradictorii și, mai grav, nu înțelege sensul cuvantului “selecție”…
Iată declarația primarului Anghelescu
“Nu a făcut nimeni o selecție, ca să fim bine înțeleși. Despre preșcolari și școlari, așa este, nu aveai cum să-i supreveghezi într-un spațiu închis, să fuga ei peste tot.
Nu a fost nicio selecție, dacă era după mine, noi am adresat invitația (către școliN.R.) să vina cu 10 elevi de la fiecare instituție școlară”.
Așadar, Primăria și domnul Anghelescu nu au făcut nicio selecție, dar au trimis invitația către școli să se aleagă câte 10 copii per școală.
Uimiți, ne-am îndreptat atenția către DEX, care dă următoarea definiție substantivului selecție:
SELÉCȚIE, selecții, s. f. 1. Alegere efectuată după un anumit criteriu și cu un anumit scop; selecționare.
De asemenea, Dicționarul de sinonime ne oferă o definiție concisă:
Sinonime ale substantivului “selecție”: alegere, triere, selecționare, separare ( https://sin0nime.com/dex/index.php?m=0&cheie=Selecţie).
Dacă încă am mai fi avut regrete că am publicat materialul de aici: https://opiniagiurgiu.ro/acces-interzis-la-spectacol-gafa-de-proportii-a-autoritatilor-locale-de-ziua-copilului/?fb , ei bine, nu mai avem. Chiar primarul recunoaște că a greșit, altfel nu vedem de ce și-ar cere scuze de la copiii și părinții “lezați” de gafa monumentală a administrației locale, scuze legate de o ipotetică promisiune că de Rusalii sau de Sfânta Maria își va repara greșeala prin nuștim ce spectacole pentru copii.
Imi cer scuze față de copilașii care s-au simtit lezați (de 1 IunieN.R.). sau părinții (e vorba de părinții copiilor, să ne înțelegem N.R.), că n-au fost invitați unii dintre copilași, dar vă rog frumos să înțelegeti că e o singură sală de Teatru. Dar n-a făcut nimeni vreo selecție, să n-aveți vreodată impresia aceasta, vă rog din suflet.
Dacă s-a făcut un număr limitat de 300/400 de copii și considerați că este o greșeală, de câte ori avem parte de vreme nefavorabilă, voi anula orice tip de manifestare. Adică, ori toată lumea, ori deloc”.
Reluăm pentru cei care nu au fost pe fază, invitația primarului la Zilele Orașului, pe care domnia sa spune că le-a reprogramat în perioada de Rusalii sau de Sfânta Maria (Sfânta Maria Mare sau Sfânta Maria Mică? Să știe giurgiuveanul cum își gestionează timpul – N.R.).
“Reiau, pentru toți copiii care nu au avut parte de aceste distracții, vom face de zilele orasului, fiindcă toată lumea așteaptă o asemenea manifestare așa cum era odinioară de Sf. Gheorghe, și n-am putut face datorită situației pandemice, o vom face de Rusalii.
Si atuncea, sunt invitați toti copiii, indiferent de prognoza meteo – din trei zile, trebuie să stea ploaia măcar două ore.
Dacă plouă, o facem cu altă ocazie, ce pot să spun, de Sfânta Maria…”.
Iadu Michiduță