Prajitura cu fructe de sezon este usoara, are gust fin si, cu siguranta, o poti incerca in orice anotimp. Timp de preparare: rapid. Numar de portii: 6-8. Complexitate: usor.
Ingrediente: 200-300 g fructe de sezon.
Pentru blat: 125 g faina; 100 g unt topit; 2 oua; 100 g zahar; 5 linguri cu lapte; 1 pliculet cu praf de copt; esenta de vanilie; sare.
Pentru crema: 5 galbenusuri; 500 ml lapte; 120 g zahar; 75 g faina; esenta de vanilie.
Mod de preparare
1. Pentru blat, freaca zaharul si ouale apoi adauga restul ingredientelor. Toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptorul incins pentru 20-30 de minute. Scoate din forma si lasa sa se raceasca.
2. Pentru crema, pune pe foc laptele si zaharul si un praf de sare. Cand s-a incalzit putin, ia o treime si toarn-o usor peste amestecul de galbenusuri, faina, pana obtii o compozitie cremoasa si omogena.
3. Dupa ce restul de lapte s-a infierbantat bine, toarna amestecul de faina si galbenusuri, amestecand mereu sa nu se lipeasca. Tine pe foc mic pana dispare gustul de faina, este fina si placuta la gust. Aromatizeaza cu vanilie dupa gust.
4. Toarna crema peste blatul rece si asaza deasupra fructe de sezon. Da la rece cateva ore inainte de a o servi.