Primarul Adrian Anghelescu: “Cel puțin un an, giurgiuvenii trebuie să uite de eficientizare energetică”

Așadar, giurgiuvenii trebuie să spuna ADIO anvelopărilor. Cel putin un an de zile, pentru că, spune primarul, municipalitatea nu are bani de cofinanțare a proiectelor cu fonduri UE.
Intr-un interviu acordat pentru www.giurgiupesurse.ro , în emisiunea doamnei Cristina Rotaru, primarul Anghelescu a fost întrebat dacă va continua programul de eficientizare energetică a blocurilor din Giurgiu…
Transcriem mai jos, integral, comentariul edilului șef (min. 26:24) de aici: https://www.youtube.com/watch?v=njveYBFBouk
“Doamna Rotaru, eu o să fac un calendar pe următorii patru ani, astfel încat să anunț fiecare locuitor din aceste blocuri fără anvelopare, calendar la care trebuie să se aștepte și data aproximativă a începerii lucrărilor.
Deocamdată, doamna Rotaru, trebuie să uităm cel puțin un an de zile de eficientizare energetică. Fiindcă, chiar dacă sunt bani europeni, bugetul local trebuie să asigure 35% din finanțarea acestei lucrări, plus 5% din partea cetățenilor care locuiesc în acel bloc și, doar 60% sunt bani din finanțare UE.
In condițiile în care, nu că nu ai cei 35%, dar n-ai nici măcar 5% din cei 35%, spuneti-mi dumneavoastră cum să fac? Fiindcă nicio bancă nu ne mai acordă credit. Nu că suntem răi platnici, ci ne-am îndatorat, a fost un fel de credit cu buletinul timp de opt ani de zile. Ne-am aruncat în tot felul de proiecte, unele dintre ele neaducătoare de bunăstare, le-am făcut doar de dragul de a face. Așa cum eu de mâine aș face singurul lucru la dispoziție pe care-l am – un credit revolving – care are o dobandă destul de piparată, mi-aș crea o linie de finanțare și cofinanțare a proiectelor europene, dar proiectele respective ar fi pe verde sau pe inovare și cercetare… Spuneti-mi și mie, ce bunăstare v-ar aduce dumneavoastră, ca simplu cetațean giurgiuvean, dacă eu mă asociez cu Universitatea nuștiucare din Milano sau de la Munchen sau…”.