Quiche cu rosii

Quiche cu rosii
Quiche cu rosii

Un antreu rapid si satios, de inspiratie frantuzeasca, de servit in orice moment al zilei!

Timp de preparare: Mediu. Numar de portii: 4. Complexitate: usor.

Ingrediente: 1 pachet de aluat foitaj; 3 oua mari; 100 ml smantana; 10 rosii cherry; 150 grame branza gruyere; 100 grame mozzarella; 1 lingura cu faina; 1 cub de unt; 1 dovlecel; busuioc proaspat; sare.

Mod de preparare: Asaza o foaie de aluat decongelat in prealabil intr-o forma de pizza (de 22-24 de cm) si lasa marginile mai mari. Inteapa cu furculita si da nu mai mult de 5-7 minute la cuptorul incins in prealabil. Intre timp, amesteca bine ouale, smantana, faina si untul topit. Potriveste de sare. Incorporeaza branza (pe care ai dat-o in prealabil prin razatoare). Scoate tava din cuptor si toarna compozitia de branza. Aranjeaza cateva felii foarte subtiri de dovlecel si da la cuptor pentru alte 15-20 de minute. In ultimele 5 minute, scoate tava din cuptor si decoreaza cu jumatati de rosioare cherry si cubulete de mozzarella. Dupa ce s-a scurs timpul, scoate si lasa 10 minute. Orneaza apoi cu frunze de busuioc si serveste imediat. Pofta buna!

Quiche este un clasic al bucatariei franceze. Numele complet este quiche Lorraine, dupa numele provinciei Lorena. Influenta germana s-a simtit si in gastronomie, numele provenind din nemtescul Kuchen, care inseamna prajitura!