Referendum pentru demiterea primarului – cine a aprins fitilul butoiului cu pulbere din politica locala?

Un subiect aparent insignifiant, a reușit să facă valuri, la nici 24 de ore de la lansarea sa pe facebook. Un grup de pe reteaua de socializarecare facebook – Giurgiu Investigații – a lansat ideea unui referendum pentru demiterea primarului Adrian Anghelescu!
La o primă analiză pare o inițiativă menită să se stingă în negura facebook-ului, cum s-au mai stins și alte campanii năstrușnice, dar dacă te uiți la numărul de comentarii și de distribuiri ulterioare, nu poți să nu realizezi că ideea a prins, că suscită un interes major și că toți par interesați de un deznodământ concretizat cu rechemarea giurgiuvenilor la urne.
Toate taberele politice au acum un alt front deschis, un front din care aparent toți ar avea un interes să participe. Să-i luăm pe rând:
PSD-ul ar fi primul interesat și pentru că rănile de acum 10 luni nu par să se fi închis, dar și pentru că social-democrații au făcut o opoziție locală exemplară la tot ce a însemnat administrație liberală.
– PNL-ul deși ar fi o pată politică pe obrazul organizației cu cele mai multe procente strânse din țară, o bună parte din aripile din organizație ar subscrie la înlăturarea aviatorului de la manșa primăriei; Fie că vorbim de aripa Petcu sau de aripioara Alexandru Andrei, ambii cu greutate în partid, majoritatea au un interes. Mai dificil un pic ar fi de estimat cum va fi jocul președintelui CJ Dumitru Beianu, dar istoria ne-a arătat că Beianu a mai trădat, deci nu ar fi o surpriză să-l lase pe Anghelescu în ceață și fără posibilitatea unei aterizări decente.
– PRO Romania a arătat prin comparație cu realizările fostului primar, că o bună parte dintre giurgiuveni – posibil chiar și dintre cei care l-au votat pe Anghelescu – îl regretă pe Barbu dacă ne referim măcar la proiectele europene demarate de fostul edil șef sau la cum arată orașul zilele acestea.

Orice istoric cu simț de răspundere ar spune că momentul poate fi comparat cu perioadele premergătoare celor două mari conflagrații mondiale, când toate țările participante aveau un interes și de abia așteptau intrarea în război.
Politica locală stă așadar pe un nou butoi cu pulbere, iar un nebun se pare că a aprins deja fitilul!
Iadu Michiduță

Un comentariu

Comentariile sunt inchise