Somon picant cu ceapa caramelizata

Somon picant cu ceapa caramelizata
Somon picant cu ceapa caramelizata

Daca iubesti la nebunie mancarea condimentata, atunci acest preparat este ideal pentru tine. Aromele picante de ardei iute, piper si usturoi se combina perfect cu savoarea somonului, iar ceapa caramelizata vine sa ofere si mai multa placere pentru papilele gustative.

Ingrediente:

2 bucati file de somon
1 lingurita cu piper negru macinat
1/2 lingurita boia de ardei
1/4 lingurita pudra de ardei iute cayenne
1 lingurita cu usturoi pisat
1 lingura cu mustar Dijon
1 lingura cu zahar brun
1/4 lingurita cu sare
1 lingura cu ulei de masline
Pentru ceapa caramelizata: 1, 1/2 linguri cu ceapa tocata marunt; 2 linguri cu ulei de masline

Mod de preparare

Amesteca într-un bol mic piperul, boia, pudra de ardei cayenne, usturoiul pisat, mustarul, zaharul brun si sarea.
Adauga o lingura de ulei de masline pentru a forma o pasta.
Unge pestele file cu pasta rezultata si lasa la marinat timp de 30 de minute, la temperatura camerei.
Încinge doua linguri de ulei de masline într-o tigaie mica, pune ceapa si caleste-o pana devine usor maronie, timp de aproximativ 10 minute.
Într-o alta tigaie cu suprafata nonaderenta, prajeste pestele pana devine auriu pe ambele parti, aproximativ 4 minute pentru fiecare parte.
Toarna ceapa calita peste peste înainte de a servi.