
Potrivit unui sondaj GeoPOL realizat in perioada 18-25 februarie, 44,6% dintre romani nu sunt nici multumiti, nici nemultumiti de activitatea Guvernului Ponta.
Totodata, 33,7% se declara nemultumiti si doar 16,9% sunt multumiti. „Raspunsurile indica mai degraba apatie decat atitudine politica”, se arata in analiza rezultatelor consultarii, citata de Realitatea.net.
Romanii, apatici dupa 2 luni de guvernare USL
Din totalul respondentilor, 5% nu stiu sau nu raspund la intrebarea „Dvs va declarati multumit sau nemultumit de activitatea Guvernului condus de Victor Ponta?”.
Sondajul a fost realizat de Geopol in perioada 18-25 februarie 2013 pe un esantion de 1090 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de ± 3% , iar gradul de incredere de 95%.
Guvernul Ponta II s-a instalat in decembrie 2012. Victor Ponta a condus Executivul si in perioada anterioara, timp de 8 luni, incepand din mai 2012, dupa caderea Guvernului Ungureanu.
Raspunsurile indica apatie, Guvernul e judecat prin functia simbolica de contrapondere la Basescu
„Nu exista o mare dezamagire publica in raport cu guvernul Ponta pentru simplul fapt ca principala asteptare de la USL in campania electorala nu a fost in realitate legata de vreo speranta socio-economica pragmatica. Principala asteptare a votantilor de la USL a fost sa schimbe establishmentul politic anterior si sa administreze o lectie electorala usturatoare PDL-ului. De asemenea, intr-o situatie politica in care nu ai propriu-zis o opozitie care sa fie legitima ca opozitie in fata electoratului, nu ai alternativa la guvernul actual din punct de vedere al publicului. Raspunsul la intrebarea de mai sus indica mai degraba apatie decat atitudine politica”, se arata in analiza sondajului GeoPOL.
„Practic, in ochii publicului, guvernul Ponta nu este judecat strict prin functiile obisnuite, executive ale unui guvern, ci si prin functia simbolica, aceea de a fi o contrapondere la prezenta publica a unui presedinte, Traian Basescu, nepopular. Si situatia va dura atata timp cat va exista aceasta contradictie politica majora intre cele mai importante si vizibile functii din stat”, conchid analistii.