Sondaje certifică: E panică mare în PNL Giurgiu

Ultimul sondaj realizat în municipiul Giurgiu a fost în perioada 18 noiembrie- 5 decembrie 2023 de către Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), pe un eşantion reprezentativ de 1067 de persoane cu drept de vot. Metoda de culegere a datelor a fost faţă-n faţă, la domiciliul respondenţilor.
Conform sondajului, PSD Giurgiu este cel mai bine situat în intenţia de vot, la o distanţă mare faţă de celelalte partide politice.
Vă prezentăm mai jos rezultatele sondajului, pentru municipiul si judetul Giurgiu.
1. Alegeri europarlamentare 2024:2. Alegeri pentru Consiliul Judeţean Giurgiu:3. Alegeri pentru Primăria Giurgiu:Am intrat în posesia rezultatelor unui sondaj realizat exclusiv pentru PNL de Novel Research, în perioada octombrie/noiembrie 2022, pe un eşantion de 621 de persoane, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviews), în care procentajele sunt relativ identice. De aici şi panica din PNL Giurgiu, care, conform acestor sondaje, pierde controlul municipiului şi al judeţului Giurgiu.
Iată mai jos rezultatele sondajului din toamna anului 2022:
Aşadar, PSD-ul şi Marian Mina ar câştiga Consiliul Judeţean într-o competiţie cu Dumitru Beianu:
48, 3% la 37,9%, în sondajul PNL din 2022, şi 49% faţă de 32%, în sondajul CURS din 2023.
De asemenea, Nicolae Barbu câştigă în ambele sondaje, în faţa lui Adrian Anghelescu:
Nicolae Barbu-PSD: 49,6% şi Adrian Anghelescu-PNL: 34,3%, în sondajul PNL din 2022, Nicolae Barbu-PSD: 47% şi Adrian Anghelescu-PNL: 33%, în actualul sondaj CURS.