Cum s-a constituit Fundatia Judeteana pentru Tineret…

2 ticu 2Marti, 5 septembrie, in sala de sedinte a Prefecturii Giurgiu a avut loc Adunarea Genarala de constituire a Fundatiei Judetene pentru Tineret Giurgiu, in conformitate cu prevederile Decretului – Lege nr. 150/1990, Legii 146/2002 si dispozitiilor articolului 13 alin (1) din Legea nr. 350/2006.
Initiativa apartine unui “tanar” de 61 de ani – Ticu Placinta (foto 2) – care se semneaza ca fiind vicepresedinte al Fundatiei Nationale pentru Tineret cu sediul in Capitala patriei si care a anuntat putinii participanti la aceasta intalnire ca de la inceputul acestui an, filiala de la Giurgiu a Fundatiei (FJT) va fi a cincea ca numar din tara. Spunem “va fi”, pentru ca presa nu a mai avut acces si la “lucrarile” de constituire.
Ne-a uimit insa “luarile de cuvant” ale oficialilor din Giurgiu (prefecta judetului, administratorul public al judetului, viceprimarul municipiului), care s-au aratat “dati pe spate” de o initiativa care pare mai mult de domeniul… privatului.
O simpla cautare pe Google poate ca ar mai fi atenuat din excesul de admiratie…3 ticu 3Sigur ca initiativa este una laudabila si, de ce nu, profitabila, insa ne intrebam legitim, pentru cine?
Oricum ar fi, salutam aparitia acestei fundatii pe firmamentul ONG-urilor care se preocupa de soarta tinerilor si speram sa nu aiba aceeasi… soarta ca cele care au fost, sunt sau au trecut meteoric pe aceste plaiuri.
Ne-am bucura si mai mult ca FJT sa isi faca publica conducerea si speram sa nu aiba varsta senectutii…