Eveniment – lansarea cărţii “Intre patru ochi – convorbiri cu şi despre prof. univ. dr. Monica Pop”

Una peste alta, Targul de carte de la Giurgiu a fost un adevarat succes. In cele doua zile (joi si vineri) la eveniment au participat peste 700 de elevi din municipiu si judet si alte cateva sute de iubitori ai cartii, iar cei interesati au vizitat standurile celor 7 edituri prezente, de unde si-au achizitionat cartile preferate.
Insa, apogeul evenimentului a avut loc vineri, cand a fost lansata cartea interviu “Intre patru ochi – convorbiri cu si despre prof. univ. dr. Monica Pop”, o carte semnata de Mirela Gruita, eveniment la care a participat chiar… Monica Pop.Au mai fost prezenti, pe langa elevi si oameni de cultura, senatorul Cristian Marciu, primarul Nicolae Barbu, directorul Muzeului Judetean – Ionel Muscalu, jurnalistul Razvan Ioan Boanchis (cel care a semnat prefata cartii), directorul Editurii SemnE si nu in ultimul rand, semnatarul cartii, Mirela Gruita.Daca cei care au vorbit, au facut-o oarecum protocolar, Monica Pop a fost in elementul ei: a povestit cu har, haz si aplomb (cu un usor accent ardelenesc), intamplari din carte sau franturi de intamplari care nu sunt cuprinse in paginile interviului… Pur si simplu a captat atentia celor din jur, care au aplaudat-o la scena deschisa.
Inainte de a vorbi despre lansarea de carte, primarul Nicolae Barbu a felicitat-o pe Daniela Bardan – director al Bibliotecii Judetene “I.A. Bassarabescu” pentru organizarea acestei a doua editie a targului de carte, dar si pentru modul in care coordoneaza activitatile bibliotecii.“Daniela, te felicit pentru organizarea fara cusur, lucrul acesta ti se datoreaza. Te felicit si pentru preocuparea pe care o ai pentru a duce cartea mai aproape de cei ce chiar vor sa citeasca”, a precizat edilul sef.
Pentru a fi in ton cu atmosfera evenimentului, Nicolae Barbu a pastrat acelasi ritm vioi de gluma:
“Pana sa fiu primar, vedeam bine si de departe, si de aproape. Acum, de departe vad problemele foarte bine, dar cand ma apropii de ele trebuie sa imi pun ochelarii…
Ma bucur ca, impreuna cu Mirela Gruita ati pus in pagina aceste intamplari din viata dumneavoastra. Sunteti un interlocutor foarte placut. Am vazut ca va uitati in ochii omului, ii vedeti sufletul, ii spuneti o gluma si… ii dati 0,50”.La final, n-a lipsit sesiunea de autografe.
In prefata, jurnalistul Razvan Boanchis face un rezumat al cartii:
“In carte, Monica Pop ocoleste sufletele oarbe. Monica Pop este ochiul cel mai frumos si mai dulce al unei natiuni mioape”.