Bâlciul de la Primărie

O asociere total nepotrivită: Primărie – Bâlci, dar care, după noile standarde ale noii puteri locale, este una asumată. Cel putin asa reiese din comunicatul postat pe adresa de facebook a municipalitatii, si anume, că Primăria organizează, nici mai mult, nici mai putin decât… un bâlci.
Nu stim ca in istoria ultimilor 10 ani, Primăria să fi organizat vreun bâlci in municipiul Giurgiu. Traditionalul bâlci de Sfânta Maria a fost organizat de o firmă privată, angajatii municipalitătii având rolul de a elibera niste avize si de a incasa niste taxe. Atât.
Dar, Primărie să organizeze bâlciuri, numai la Giurgiu si numai acum se intâmplă.
Iată mai jos textul postat pe adresa de facebook a institutiei fanion a municipiului, institutie care se ocupă de… bâlciuri.

„BÂLCIUL ORGANIZAT CU OCAZIA ZILEI ”SFINTEI MARIA” – UN ALTFEL DE EVENIMENTDacă până acum, bâlciul tradițional organizat la Giurgiu cu ocazia zilei ”Sfintei Maria” se desfășura la Oborul municipal, anul acesta administrația locală din Giurgiu a decis să schimbe locația, aducând totodată elemente de noutate pentru giurgiuveni.
Astfel, în perioada 12-15 august 2021, în zona adiacentă Parcului Tineretului de lângă Hotelul ”Steaua Dunării”, giurgiuvenii sunt invitați la spectacole în aer liber, iar pentru copii, organizatorii vor amenaja și un parc de distracții.
Timp de patru zile, în perioada menționată, vor urca pe scenă interpreți de muzică ușoară și populară, după următorul program:
Joi, 12 august 2021, interval orar 20:00-23:00 – spectacol susținut de Iuliana Zlatov, Dan Cernavodeanu, Victor Florea & Anemari;
Vineri, 13 august 2021, interval orar 20:00-23:00 – spectacol de muzică ușoară susținut de Bianca Lobda, Maria Popa, Briana Lomotă, Mike Godoroja&Blue Spirit, Mateo;
Sâmbătă, 14 august 2021, interval orar 20:00-23:00 – spectacol de muzică populară susținut de Ansamblul folcloric ”Doina Dunării”, soliști Ioana Lărgeanu, Selena Mărgean, Adelina Găujeneanu, Mariana Cimpoiașu și Ionuț Dolănescu;
Duminică, 15 august 2021, intervale orare: 20:00-21:00 – concert susținut de Orchestra de Suflători ”Valahia” și 21:00-23:00 – spectacol de muzică ușoară susținut de Mira și Mario Fresh.
Din peisaj nu vor lipisi tarabele cu mâncare, negustorii și meșterii populari.”

N.R. Nu am rezistat tentației de a printa și primele mesaje “de susținere” ale evenimentului, postate de giurgiuveni. De remarcat că în primul sfert de oră de la publicare au apărut și primele mesaje, ceea ce relevă interesul larg al giurgiuvenilor față de această inițiativă… de bâlci.
I. D.