„Citesc singur povești!” – proiect al Bibliotecii I.A. Bassarabescu, în care sunt incluse 10 localitați din județul Giurgiu

Din toamnă, BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ I.A. BASSARABESCU din Giurgiu va aplica, în calitate de partener al unui proiect adresat satelor din partea de sud a României, prin Administrația Fondului Cultural Național – deocamdată, din păcate, unicul organism de finanțare pentru proiecte culturale din România. In acest parteneriat se alătură Bibliotecii Județene Giurgiu – Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți De Basm și bibliotecile Ilfov, Ialomița, Teleorman și Dâmbovița.
Titlul de lucru al proiectului este „Citesc singur povești!”.
Am pornit de la ideea că în satele din județele enumerate mai sus, singurele cărți la care au acces copiii sunt cele din bibliotecile școlare sau comunale, dar acelea au puține volume, iar cele mai multe sunt învechite. Pentru un copil care abia începe să citească, este important să aibă la îndemână povești actuale, care să îl farmece și să îl facă să își dorească să citească tot mai mult. Proiectul „Citesc singur povești!” își propune:
• să creeze un fond de carte nouă – mai ales volume scrise de autori români contemporani – în bibliotecile școlare și comunale .
• să creeze câte o mini-bibliotecă (informală) în clasele primare ale școlilor din aceste localități.
• să aducă în fața copiilor din clasele primare scriitori români care să le insufle pasiunea pentru lectură.
Din județul Giurgiu ne propunem să includem in proiect, 10 comune: Buturugeni, Bulbucata, Clejani, Iepurești, Letca Nouă, Frătești, Mihai Bravu, Oinacu, Schitu, Vărăști, unde contăm pe sprijin din partea autorităților locale și avem o colaborare bună cu școlile, impreuna cu care avem încheiate acorduri de parteneriat.