Contravenții în Primărie – încercări de trecere de pe roşu… pe galben

Activitate intensă în Primăria Giurgiu. In plan politic…
Ce contează că haitele de câini s-au înmulțit, că (deşi s-a încălzit) nu vedem nicio activitate notabilă (astuparea gropilor din asfalt, plantat de panseluțe, toaletat de arbori, curățenie – măcar atât, dacă şantierele marilor lucrări sunt inexistente), dar sesizăm mişcări politice clare la nivel observabil cu ochiul liber.
Ințelegem că greaua moştenire lăsată de fostul edil şef atârnă greu pe umerii actualei administratii şi că, în aceste grele lipsuri e musai să se întample ceva. Si atunci, se punctează la… majoritate în Consiliul Local.
Poate greşim noi, dar Marian Măroiu pare a face o mişcare de translație cu iz contravențional… politic: trece de pe roşu, pe galben. Iar mirosul de scandal politic a început să devină din ce în ce mai persistent în grupul consilierilor PSD şi chiar la vârf de organizație.
Timpul ne va da dreptate, iar subiectul rămâne deschis…
O altă trecere (aproape) evidentă se întâmplă “la varf”: viceprimarul PRO România, Marian Damian, pare din ce în ce mai aproape de galben decat de… roşu.
Nu că roşul ar fi culoarea PRO, dar rădăcinile PRO România se regăsesc pe culoarul social democrat.
Aşadar, avem două cazuri de încercare de trecere contravențională politic, de pe roşu… pe galben: Marian Măroiu (şeful consilierilor PSD) şi Marian Damian (viceprimar PRO România).
Suntem convinşi că, dacă Marianii vizați vor poza în Mariani… lezați, partidele din care fac parte vor acționa contravențional (politic) pentru reglarea situației politico-administrative din administrația locală.
Iadu Michiduță