Comuna Slobozia – Campanie de sterilizare pentru câinii cu și fără stăpân

Luni, 11 octombrie, în comuna Slobozia a avut loc o campanie de sterilizare gratuită pentru câinii cu și fără stăpân.
Acțiunea face parte dintr-un program demarat de Consiliul Județean Giurgiu, în scopul prevenirii actelor de cruzime și a abandonului animalelor pe domeniul public. Evenimentul a beneficiat de sprijinul Primăriei Slobozia, IPJ-Biroul Protecția Animalelor și Consiliul Județean Giurgiu.“Actiunea de astăzi face parte din campania “Sterilizează și Salvează”, campanie pe care încercăm să o desfășurăm în cât mai multe localități din județ și în municipiu. Astăzi ne-am propus sterilizarea a cel putin 70 de câini și sper ca cetățenii din Slobozia să vină în număr mare cu animalele la sterilizat. De fapt, toate eforturile campaniei noastre duc spre evitarea abandonului puilor pe domeniul public și înmulțirea necontrolată a animalelor.
Astăzi avem trei echipe care capturează câini de pe domeniul public, trei medici, un asistent și mai mulți voluntari. ONG-ul care sprijină această acțiune este Phoenix, si le mulțumim pentru sprijin”, a precizat Clara Mărculescu, inspector de specialitate în cadrul CJ Giurgiu, compartimentul Protecția Animalelor.Anterior organizării campaniei de sterilizări gratuite, cetățenii au fost informați în legătură cu legislația privind protecția și bunăstarea animalelor, dar și de obligațiile care le revin în calitate de deținători.
Sterilizarea câinilor cu stăpân este obligatorie, iar amenda pentru nerespectarea Legii este cuprinsă între 5 000 și 10 000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *