Frigul din clase și rata de infectare cu SARS-CoV-2, închid școlile din municipiul Giurgiu

Frigul din sălile de clasă și rata mare de elevi care prezintă simptome ale infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, închid una cate una școlile din municipiul Giurgiu.
Dacă de virus, elevii se pot apăra cu măsurile deja clasice – spălatul pe maini, purtarea măștii, distanţarea sau testarea periodică – cu indolenţa administraţiei locale e mai greu. Vineri, la un post de televiziune, primarul municipiului spunea că nu are bani să achite (în avans) gazul pentru funcţionarea centralelor termice care dau căldură în școli, în celelalte instituţii din oraș sau în apartamente. “Dacă primim bani de la Guvern, vom rezolva problema” a spus primarul. Ca și cum, Guvernul l-a obligat să candideze la o funcţie care se dovedește a fi o pălărie prea mare…
Din datele pe care le avem, la școala gimnazială nr. 7, mai multe clase au trecut pe online, iar Liceul tehnologic “Ion Barbu” și-a închis porţile, conform unui comunicat postat pe contul de facebook al unităţii școlare.De asemenea, părinţii elevilor din clasele I – IV sunt mai îngrijoraţi de faptul că le îngheaţă copiii în sălile de clasă, decat de COVID.
Vă prezentăm mai jos comunicatul postat de Liceul Tehnologic “Ion Barbu”:

„În conformitate cu art 3. alin 2 din Ordinul 5338/ 1.10.2021 Ordin pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/ instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic ,,Ion Barbu,, Giurgiu, a hotărât următoarele:
În perioada 12 – 25.10.2021 cursurile se vor desfășura on-line la clasele de la învățământul gimnazial, profesional și liceal, ținînd cont de următoarele aspecte:
– număr mare de elevi cu viroze respiratorii;
– elevii cu simptomatologie specifică care frecventează cursurile nu pot fi testați deoarece părinții nu sunt de acord;
– numărul mare de elevi navetiști;
– situația epdemiologică atât la nivelul municipiului Giurgiu cât și la nivelul localităților de domiciliu ale elevilor;
– lipsa agentului termic și a temperaturilor scăzute în sălile de clasă.
Având în vedere situația epdemiologică se limitează accesul persoanelor în instituție.
Secretariatul instituției va avea program cu publicul ( programul va fi valabil și pentru elevi și cadre didactice) în zilele de marți și joi în intervalul orar 9.00 – 12.00.
Actele de studii se vor elibera în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 9.00 – 12.00.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *