Deputatul Elena Dinu: Dezbaterea pe Educaţie iniţiată de Iohannis este tardivă şi inutilă

Pentru PSD, #Educaţia a fost întotdeauna o #prioritate şi am arătat că importante sunt #faptele, măsurile concrete luate în acest domeniu.
#Investiţii în unităţile de învăţământ, #salarii motivante pentru dascăli şi recunoaşterea meritelor elevilor cu rezultate deosebite, precum şi susţinerea copiilor şi tinerilor cu posibilităţi financiare reduse, pentru prevenirea #abandonului şcolar.
Acestea sunt lucrurile care contează, despre care preşedintele ţării şi Guvernul său DOAR vorbesc, pentru că nu au făcut nimic până acum.
Ba mai mult, în ultimul an, deci în mandatul lui Iohannis, a avut loc cel mai mare #dezastru educațional.
Sistemul de învăţământ a fost aruncat într-un haos total.
Ba am avut şcoli închise, când nu era cazul, ba le deschideau când era şi mai rău.
Campania de vaccinare în şcoli este sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire.
Dascălii au fost amăgiţi, ca de fiecare dată, şi s-a dovedit că, pentru PNL şi USR, #elevii NU contează.
Iar dezbaterea de acum pe Educaţie iniţiată de Iohannis nu este doar tardivă, ci ar putea fi la fel de inutilă, dacă, din nou, nu se concretizează nimic din promisiunile de dreapta.
Românii vor mai puţine vorbe, mai multe #fapte, iar în viziunea PSD sunt 3 priorități majore pentru Educație:
1. #Digitalizarea sistemului de învățământ prin asigurarea accesului dascălilor, elevilor şi studenţilor la platforme #moderne de educație și la resurse educaționale. Se impune și reconfigurarea programelor școlare, a planurilor cadru, adaptarea lor la cerințele existente acum, în 2021, pe piața muncii.
2. Organizarea #after-school-ului prin înființarea școlilor cu program prelungit, până la ora 16:00, oferind astfel elevilor pe lângă programul şcolar şi posibilitatea de a servi o #masă caldă şi de a participa la activități de aprofundare, remediale şi extracurriculare la decizia școlii, în funcție de specificul comunității.
3. #Sprijinirea elevilor din familii cu venituri mici prin relaxarea criteriilor privind eligibilitatea pentru bursa de ajutor social, asigurarea de #burse minime pentru elevi şi garantarea transportului gratuit pentru elevi pentru toate tipurile de transport, pe tot parcursul anului calendaristic.
Aşadar, stimaţi guvernanţi, idei bune există, doar să aveţi bunăvoinţa să le puneţi în practică.
#Învăţaţi_De_La_PSD
#Priorităţi_Pentru_Educaţie