Deputatul Elena Dinu: „Modernizarea sistemului sanitar, prioritatea numarul unu a guvernarii PSD”

La Conferinţa Judeţeană a PSD Giurgiu, deputatul Elena Dinu a prezentat un material care a cuprins masurile ce au fost luate la nivel national si judetean, pentru modernizarea sistemului sanitar.
“În urmă cu 2 ani, am intrat in parlamentul Romaniei cu dorinţa de a-mi pune toată experienţa şi profesionalismul în slujba celor care m-au ales, cu gândul de a respecta promisiunile făcute în campania electorală, pentru ca românii să trăiască mai bine şi, mai ales, pentru ca sistemul sanitar din România să ajungă la standarde cât mai înalte.
Prin activitatea mea în cadrul Comisiei pentruSanatate şi Familie din Camera Deputaţilor, am încercat, alături de colegii me,i să îmbunătăţim legislaţia în domeniu şi să propunem noi acte normative care să ne permită să punem în practică promisiunile făcute”, a spus deputatul Elena Dinu in alocutiunea sa.
O mare parte din aceste promisiuni electorale au fost respectate: dotarea spitalelor cu echipamente medicale de inalta performanta, cresterea salariilor medicilor si a personalului medicat, cresterea plafonului medicamentelor compensate pentru pensionari, etc.
Iata prima parte a alocutiunii deputatului PSD, Elena Dinu:
“ – Am încercat să oprim exodul medicilor români în străinătate prin creşterea salariilor medicilor şi personalului medical din unităţile sanitare publice, la niveluri comparabile cu cele din multe ţări europene, astfel că, în ultima perioadă medicii români se reîntorc şi rămân în spitalele din România.
– AU FOST dotate, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, toate spitalele judetene din țară cu echipamente de imagistica moderne de tip CT, RMN şi PACS, printre aceste aflându-se și Spitalul Judetean de Urgență Giurgiu care a primit un nou CT si un echipament PACS
– Am repornit Programul National pentru tratamentul fără interferon al Hepatitei C, care s-a extins si pentru fibroză grad 3 şi 4, iar în acest moment un număr suplimentar de 4.500 de pacienţi au acoperite costurile de tratament
– Pentru accesu pensionarilor la medicamente compensate cu 90% am crescut plafonul de venit de la 700 la 990 lei
– Au FOST triplate sumele pentru achiziția de vaccinuri
– A fost introdus Subprogramul Naţional pentru tratarea copiilor cu diabet zaharat, conform căruia copiii vor beneficia de senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei” a precizat deputatul Elena Dinu, referindu-se la masurile luate de PSD nivel national”.Referindu-se la sistemul sanitar din judetul Giurgiu, deputatul giurgiuvean a facut precizarea ca acesta a fost permanent in centrul atentiei domniei sale, dar si in centrul atentiei conducerii Consiliului Judetean.
“Spitalul Județean de Urgență Giurgiu a primit, pe lângă un echipament CT nou şi un sistem PACS din fonduri de la Ministerul Sănătăţii, şi numeroase echipamente pentru Unitatea de Primiri Urgenţe.
Pe lângă acestea, Consiliul Judeţean a investit atât în infrastructura Spitalului, prin reabilitarea unor corpuri de clădire, cât şi în dotarea cu aparatură medicală performantă, atât de necesară pentru ca giurgiuvenii să poată fi trataţi aşa cum se cuvine, la ei acasă.
Astfel, au fost finalizate in 2017:
– lucrarile de înlocuire acoperiș spital vechi – secţia de oftalmologie, în valoare de – 379.581,73 lei
– lucrările la secția de neurologie, în valoare de – 480.588 lei
– lucrările de reparații la instalația de alimentare cu energie electrică, în valoare de – 479.261 lei
Au fost începute în 2017 și finalizate în 2018 lucrările de reparații la subsolul spitalului vechi, în sumă de aproximativ 440.000 lei, spaţiilor care erau într-o stare tehnică precară dându-li-se, astfel, o noua destinație.
Anul trecut și în acest an, din fonduri de la Consiliul Judeţean Giurgiu, s-a achiziționat aparatura medicală în valoare totală aproximativă de 1.700.000 lei. Dintre acestea cele mai importante sunt trusa de endoscopie și colonoscopie, videolaringoscopul, un ecograf performant și patru aparate de ventilație mecanică, fiind în procedură de achiziție un mamograf de ultimă generație.
De asemenea, prin eforturi comune, corpul nou al Spitalului Judetean va intra, cu finanţare de la CNI, într-un amplu Proiect pentru REABILITARE, EXTINDERE SI DOTARE CORP SPITAL NOU C1+C2” , care, după finalizare, va face din acesta una dintre cele mai moderne unităţi sanitare din ţară.
Tot prin CNI, Spitalul Orăşenesc din Bolintin Vale Vale va beneficia de construcţia unui corp nou de clădire care va asigura asistenţa medicală la standarde înalte a populaţiei din nordul judeţului.
Foarte multe dintre dispensarele aflate în mediul rural şi în care îşi desfăşoară activitatea medicii de familie au intrat în reabilitare şi dotare prin Programul National de Dezvoltare Locală II.
Toate aceste realizari, alături de cele prezentate de colegii mei sunt rezultatele eforturilor unor oameni care au încercat sa lucreze într-o echipa, în primul rând pentru giurgiuveni”.