Dotari noi pentru ISU Giurgiu

Dotari noi pentru ISU Giurgiu
Dotari noi pentru ISU Giurgiu

In anul 2009 s-a format Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Situatii de Urgenta Sud Muntenia”, din care fac parte sapte judete (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman. In acelasi an, specialistii Asociatiei au initiat un proiect de achizitie a echipamentelor pentru imbunatatirea sistemului de interventie in situatii de urgenta si asigurarea asistentei medicale de urgenta in regiune, proiect al carei sursa de finantare a fost Programul Operational Regional. Valoarea proiectului a fost una considerabila (peste 52 de milioane de lei), suma din care s-au achizitionatechipamente  de interventie. Pentru judetul Giurgiu au fost achizitionate opt utilaje de interventie: 3 autospeciale de capacitate mare pentru lucrul cu apa si spuma; doua autospeciale de capacitate medie, o autospeciala pentru descarcerari grele si doua ambulante tip B2.

Luni, la sediul ISU Giurgiu a avut loc conferinta de presa privind incheierea proiectului pentru judetul nostru, la care au participat Ilie Balan, vicepresedinte CJ Teleorman si coordonatorul de proiect, Dumitru Gavrila, vicepresedinte CJ Giurgiu si inspectorul sef al ISU Giurgiu, col. Emil Apostol.

Dupa prezentarea stadiilor prin care a trecut proiectul, doua ambulante  au fost preluate de catre subunitatea ISU, care s-a infiintat in localitatea Bolintin Vale, gratie implicarii primarului acestei localitati, Emilian Banica.