Festivalul “Comori vlascene”- in plina desfasurare luna aceasta

Festivalul “Comori vlascene”- in plina desfasurare luna aceasta
Festivalul “Comori vlascene”- in plina desfasurare luna aceasta

12 centre de festival unde giurgiuveni de toate vârstele se aduna pentru a cânta, a spune poezii sau pentru a incinge hore, a mestesugi frumoase obiecte populare si pentru agusta din delicioasele preparate culinare ale gospodinelor. Judetul Giurgiu este strabaut luna aceasta de reprezentantii Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) in cadrul Festivalului Judetean al “Culturii Vlascene”.

Asadar, prin intermediul acestui eveniment, organizatorul, Consiliul Judetean Giurgiu prin CJCPCT, cu sprijinul comunitatilor locale gazda, reuseste sa identifice si mai apoi sa promoveze talentele locale care au astfel ocazia sa se afirme. In cadrul manifestarilor culturale desfasurate sub egida acestui festival sunt reunite momente artistice muzicale, coregrafice, literare dar si de arta culinara si evident din sfera mestesugurilor traditionale.

2012 este al patrulea an consecutiv când specialistii CJCPCT Giurgiu strabat judetul in cadrul Festivalului “Culturii vlascene” in cautare de talente pe care ulterior sa le promoveze la diverse manifestarii artistice pe plan judetean, national sau chiar international. Si pentru ca si in aceasta toamna mai multe localitati si-au manifestat interesul sa participe la acest eveniment, cu ce au ele mai bun, adica cu tineri si copii talentati dar si cu adulti pastratori ai traditiilor populare, au fost stabilite 12 centre de manifestare la care participa reprezentanti mai multe localitati. Si ca in fiecare an, la finalul acestui periplu, cele mai bune momente artistice vor fi selectate de organizatori pentru a face parte din programul unui amplu spectacol ce va avea loc pe 1 Decembrie, la Casa Armatei, asa cum informeaza directorul CJCPCT Giurgiu, Carmen Mihaela Petanca: “va fi un spectacol maraton, de peste 120 de minute, dedicat Zilei Nationale a României si desfasurat chiar sâmbata, 1 decembrie.”