Facebook, atac la politicieni: platforma schimbă algoritmul şi cenzurează conținutul politic

Reteaua socială Facebook va limita conţinutul politic văzut de utilizatorii săi.
Facebook a decis să extindă un experiment început în urmă cu mai multe luni, care va duce la reducerea vizibilităţii conţinutului politic în cadrul platformei sociale.
Experimentul aduce o nouă schimbare a algoritmului care stabileşte postările văzute de utilizatori. Acesta va lua în calcul eventualele reacţii negative pe care utilizatorii le pot avea faţă de postările politice.
Schimbarea va duce, automat, la scăderea traficului pe care platforma socială îl trimite publicaţiilor care scriu despre afacerile publice, cum recunosc chiar cei de la Facebook.
În ciuda faptului că, prin prisma like-urilor şi a share-urilor, este evident că politica este domeniul în care utilizatorii se implică cel mai mult, Facebook insistă că aceasta este doar o parte mică din experienţa oamenilor, reprezentând, în prezent, 6% din conţinutul văzut de utilizatori.
Aşadar, soluţia Facebook în cazul acestei probleme pare să fie limitarea vizibilităţii conţinutului politic şi, automat, a manipulărilor şi informaţiilor false împotriva cărora a fost acuzată că nu face suficient.