Florin Cîţu a dat de pământ cu prefecţii, nemulţumit de implicarea acestora în campania de vaccinare

Premierul Florin Cîţu a avut, luni, o videoconferinţă cu prefecţii pe tema campaniei de vaccinare.
Acesta a cerut un efort suplimentar din partea prefecţilor, pentru a accelera campania de vaccinare şi pentru a elimina diferenţele mari dintre judeţe. Mai mult, premierul a cerut ca vaccinul să fie dus cât mai aproape de oameni, mai ales în zonele rurale.
Premierul a precizat că a atras atenţa prefecţilor că sunt diferenţe prea mari între judeţe, în ceea ce priveşte rata de vaccinare.
”Judeţele din sudul României şi cele din nord-est trebuie să facă mai mult. Să venim cu mai multe soluţii, mai ales pentru mediul rural. Am cerut prefecţilor să facem un efort suplimentar pentru a accelera campania de vaccinare. Vreau să ne asigurăm că românii sunt vaccinaţi în număr cât mai mare”, a declarat premierul.
Judeţul Giurgiu nu performează defel în această campanie de vaccinare, poziţionandu-se printe ultimele judeţe în clasamentul naţional al vaccinarii.
Până luni, 24 mai, numărul total de vaccinaţi din judeţul Giurgiu era de 89.025 de persoane, dintre care doar puţin peste 35.000 vaccinaţi cu a doua doză. Iar numarul de vaccinaţi scade de la o zi la alta.. Mai mult de atat, nu există o statistică a persoanelor din alte judeţe, care s-au vaccinat în centrele din judeţul Giurgiu, mai ales în zona de nord.