Incă 5 operatori economici găsiți în neregulă – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu (GALERIE FOTO)

În ultima săptămână, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu a realizat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, la diverși operatori economici.
Astfel, la 5 operatori economici din Judetul Giurgiu, au fost constatate abateri grave de la legislația privind protecția consumatorilor. Operatorii controlați au fost:
– MARGA SRL – magazin alimentar ,zona adiacentă Școala nr.1
– Grădinița cu program prelungit ”Top Kinder”.
– ROT MAR COMEXIM SRL / com . Comana – magazin alimentar
– LIDL DISCOUNT SRL – 2 supermaket-uri din mun. GiurgiuPentru neregulile constatate, comisarii CJPC Giurgiu au aplicat sancțiuni și au dispus/propus măsuri complementare/sancțiuni complementare ,astfel :
– 13 amenzi contravenționale, în valoare totală de 140.000 lei
– oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare, nealimentare periculoase și neconforme în valoare de aproximativ 9716 lei .
– 1 măsură de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor pentru spațiul de joacă deținut de Grădinița ”Top Kinder”
– 2 măsuri de oprire temporară de la comercializare pentru produse în valoare aproximativă de 1553 lei
– 3 propuneri de închidere temporară a unității pentru cel mult 6 luni pentru unitățile aparținând MARGA SRL, ROT MAR COMEXIM SRL și supermarket LIDL din bd. Mihai Viteazu din municipiul GiurgiuNeregulile constatate în timpul controalelor, au fost :
– comercializarea legumelor și fructelor depreciate calitativ, modificate organoleptic, de calibre diferite
– utilizarea unor vitrine frigorifice insalubre, cu insecte ,mucegai, cu resturi alimentare și strat grosier de praf si fire de par
– folosirea unor spații de depozitare neigienizate corespunzător, cu paviment deteriorat, pânze de păianjen, cu exfoliere a tencuielii
– utilizarea unui loc de joacă cu covor din tartan deteriorat, cu denivelări și ansamblul tobogan neconform
– comercializarea produselor alimentare fără informații de identificare și caracterizare
– comercializare produse alimentare neconforme cu modificare de culoare și ambalaje degradate
– incinta unității neigienizată, cu paviment deteriorat, pânze de păianjen și insecte moarte, exfoliere de var
– neafișare prețuri de vânzare la produsele alimentare aflate la comercializare
– rafturile pe care erau expuse produsele erau neigienizate, ruginite, murdare