Ouale marcate cu cifra trei, interzise din 2012

Ouale marcate cu cifra trei, interzise din 2012
Ouale marcate cu cifra trei, interzise din 2012

Romania si toate celelalte state membre ale Uniunii Europene nu mai pot comercializa, de la 1 ianuarie 2012, ouale marcate cu cifra 3, care semnifica modalitatea de crestere a gainilor ouatoare in custi neimbunatatite.
CE a interzis de la 1 ianuarie 2012 cresterea gainilor in baterii conventionale iar Romania, alaturi de toate celelalte state membre, nu vor mai putea comercializa de la aceasta data oale marcate cu cifra trei. Autoritatea Veterinara va intari controalele astfel incat piata romanesca sa nu fie invadata de cantitati mari de stocuri de oua din tarile membre pe care nu le vom mai putea desface dupa 1 ianuarie 2012.
Potrivit datelor furnizate de presedintele ANSVSA, la ora actuala Romania detine 29 de exploatatii care se afla în situatia de a nu corespunde normelor europene în privinta cresterii pasarilor, desi 18 dintre acestea au anuntat ca se vor alinia normelor pana la intrarea în vigoare a noii prevederi. De asemenea, alte 9 exploatatii comerciale vor face investitiile pentru a respecta normele europene pana la finele lunii iulie 2012, în situtia de a fi închise fiind doar doua exploatatii.
Toate cantitatile de oua marcate cu cifra trei, din productie proprie, care nu au fost comercializate pana la finele anului 2011, vor fi trimise catre industrializare. Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) considera ca la ora actuala în sistemul avicol sunt respectate standardele europene de crestere pentru mai mult de 93% din efectivele totale de 5 milioane de gaini ouatoare, în prezent, doar 6-7 procente din efective mai fiind crescute în baterii.
Se estimeaza ca valoarea pietei avicole din Romania era de peste un miliard de euro în 2011.
Comisia Europeana a anuntat ca aproximativ 51 de milioane de gaini ouatoare tinute în custi neamenajate risca sa conduca în 2012 la deschiderea unor proceduri de infringement împotriva a cel putin 11 state ale UE, între care si Romania.

Un comentariu

  1. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a number of websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard very good things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be greatly appreciated!

Comentariile sunt inchise