Planul alternativ al USL: Comitet anti-criza, guvern de tehnocrati si alegeri anticipate!

Planul alternativ al USL: Comitet anti-criza, guvern de tehnocrati si alegeri anticipate!
Planul alternativ al USL: Comitet anti-criza, guvern de tehnocrati si alegeri anticipate!

Liderul PSD, Victor Ponta, a criticat dur prestatia lui Traian Basescu la summitul anti-criza de la Bruxelles, desfasurat saptamâna trecuta, dar si a unor lideri PDL care si-au arogat meritul sustinerii noului pact fiscal al UE. El a dat publicitatii un plan de salvare întocmit de USl care propune printre altele înfiintarea unui comitet anti-criza format din reprezentanti ai puterii, opozitiei si ai BNR, sustinerea de catre USL a unui Guvern de tehnocrati, „cu premier si ministri tehnocrati” si alegeri anticipate.
Ponta a acuzat pozitia reprezentantilor Guvernului, care, dupa summit, au anuntat ca acest moment a dovedit ca România a luat masurile potrivite, mult mai bune decât unele state vest-europene.
„Daca stam asa de bine, puteam la fel de bine sa nu ne raliem la planul european”, a spus Ponta.
„Conectarea României la deciziile luate la Bruxelles e necesara. România nu e capabila sa ia singura masurile administrative de care are nevoie”, a recunoscut totusi liderul PSD.
In schimb, Ponta crede ca USL are solutia de salvare a tarii. El a prezentat presei un document în cinci puncte care propune înfiintarea unui comitet anti-criza format din reprezentanti ai puterii, opozitiei si ai BNR, o lege cu caracter constitutional prin care toate fortele politice care vin la putere sa se angajeze sa respecte regula de aur: deficit de maxim 3%, sustinerea de catre USL a unui Guvern de tehnocrati, „cu premier si ministri tehnocrati”, alegeri anticipate, pentru o majoritate stabila si declansarea, dupa alegeri, a modificarii Constitutiei României.