Premierul Cîțu – Nimic despre oameni și nevoile lor!

Am urmărit cu interes declarația de presă de ieri a primului ministru Cîțu, despre eroul zilei: el însuși.
„Dragi români, 13% creștere economică. Sună bine, nu?[…] am propus o serie de măsuri, […] am fost singurul optimist. Am lucrat din greu și am reușit. Nu aș fi reușit fără voi. Adevărații eroi sunteți voi! […] mi-am făcut foarte bine treaba: anul trecut din funcția de ministru al finanțelor, anul acesta ca prim-ministru. Voi continua […] și voi demonstra românilor că pot avea încredere în mine.”
Este vorba numai de domnia sa, despre nimeni altcineva: am făcut, am spus, am propus, am reușit, am lucrat, voi demonstra…toate la persoana 1 singular, dar atenție, adevărații eroi suntem noi, românii!
Creșterea de 13% de care vorbește este raportată la aceeași perioadă a anului trecut. Știți bine ce a fost atunci: o perioadă în care România era în plină pandemie și lockdown, când economia era în cădere liberă, când firmele își trimiteau în șomaj tehnic angajații, când nimic nu mergea.
Creșterea PIB-ului invocată de domnul Cîțu se bazează pe consum, deoarece în privința exporturilor, construcțiilor sau a investițiilor avem scădere. O creștere economică trebuie să fie robustă, iar deficitul bugetar structural și deficitele externe mari, trebuie corectate. În plus, guvernul domnului Cîțu a mai reușit contraperformanța să ducă datoria publică de la 35% la peste 50%, o datorie nesustenabilă conform BNR.
Ce nu ne spune primul ministru, este că România se află în topul statelor europene cu cele mai mari creșteri ale prețurilor, cu o inflație de 3,8% în iulie, conform cifrelor publicate de Eurostat.
Peste câteva luni populația va resimți din plin creșterile de prețuri la energie și gaze naturale. Nu ne-a spus nimic premierul despre asta.
Imediat după începerea sesiunii parlamentare PSD va propune mai multe amendamente la Legea consumatorului vulnerabil care a fost adoptată de Senat și se află în dezbatere la Camera Deputaților.
Una peste alta, domnul Cîțu se laudă mult prea curând, încercând cu disperare să abată atenția publică de la faptele reprobabile comise de domnia sa acum ceva vreme.
Să mai spun că PNRR-ul României nu a fost aprobat?
În concluzie, este vorba numai despre imaginea lui Cîțu, despre lupta de putere din PNL, despre aroganță și individualism. Nimic despre oameni și nevoile lor!