PSD ar putea ramane fara sefia Senatului

PSD ar putea ramane fara sefia Senatului

Social-democratii sustin ca decizia Curtii Constitutionale prevede ca inlocuirea presedintelui Senatului se poate face numai cu o persoana din acelasi grup parlamentar, care nu-si poate pierde dreptul la functia de presedinte, dobandit in virtutea rezultatelor obtinute in alegeri, respectandu-se principiul configuratiei politice.
Dupa propunerea facuta de PSD in plen, reprezentantii Puterii au unda verde sa vina cu o propunere pentru sefia Senatului. Democrat-liberalii se bazeaza pe regulamentul de functionare al Senatului potrivit caruia validarea unui nou presedinte al Camerei Superioare trebuie facuta  prin votul a jumatate plus unu din numarul senatorilor. Cum reprezentantii Opozitiei nu detin 69 de mandate, PSD risca sa piarda functia de presedinte al Senatului.
De altfel, secretarul general al PDL, Ioan Oltean a anuntat ca sefia Senatului „trebuie sa revina PDL pentru ca presedintele Senatului este propus si ales prin vot”. Oltean a avansat si o propunere si anume pe senatorul Vasle Blaga. „Acolo majoritatea decide, deci nu putem vorbi despre un altfel de vot decat de cel majoritatii. Candidatul care va fi propus si va obtine cel mai mare numar de voturi, acela va fi constitutional noul presedinte al Senatului”, a spus Oltean.