Geoana intre demisie si excludere

Cu riscul ca PSD sa piarda functia cheie si anume sefia Senatului, presedintele PSD, Victor Ponta a fortat luni inlocuirea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului. Ponta i-a dat un ultimatum lui Geoana: fie demisioneaza din functia de presedinte al Senatului, fie este exclus din PSD. Ponta a beneficiat de ajutorul senatorilor care, in sedinta de grup, au votat cu 25 de voturi pentru si 5 abtineri retragerea sprijinului politic al acestuia si inlocuirea cu Titus Corlatean. In replica, Geoana a preferat sa ignore decizia grupului PSD invocand faptul ca partidul pierde functia numarul doi in stat. In acelasi timp, Puterea se incalzeste pe margine, anuntandu-l drept viitor posibil candidat la sefia Senatului pe Vasile Blaga.
Dupa ce presedintele PSD, Victor Ponta, anunta in urma cu cateva zile ca partidul nu-si permite pierderea functiei de la Senat, luni situatia s-a schimbat radical. De-abia intors din America, Mircea Geoana a primit o lovitura in plex prin decizia conducerii PSD de-al inlocui din functie cu Titus Corlatean.
Ponta, sfatuit de juristii partidului, a convocat sedinta grupului PSD din Senat si le-a transmis senatorilor ca, procedural, Mircea Geoana poate fi inlocuit din functia de presedinte al Senatului fara ca PSD sa riste sa piarda functia. Primul pas al lui Ponta a fost sa expuna senatorilor PSD o teorie care are la baza o decizie din 2005 a Curtii Constitutionale, potrivit careia PSD are dreptul sa revoce si sa numeasca presedintele Senatului pana la alegerile din 2012.
Propunerea de inlocuire a lui Mircea Geoana cu Titus Corlatean la sefia Senatului nu a fost dezbatuta in plenul Camerei Superioare, sedinta fiind suspendata.
Dupa refuzul lui Geoana, Ponta a anuntat ca va sesiza comisia de Integritate a partidului lasand sa se inteleaga ca acesta risca excluderea. „Orice membru PSD care nu respecta deciziile partidului trebuie sa raspunda in fata Comisiei de Integritate Morala (…) Maine dimineata voi sesiza Comisia de Integritate, ea trebuie sa decida”, a anuntat Ponta.

2 comentarii

  1. Nu aotbdnnaai lupta noi o sa va sustinem la fiecare alegere, aveti votul meu , eu am lipsit doar cand lupta s-a dat intre Vadim si Iliescu, in rest sunt mereu prezent ca sa infrangem stafia comunismului.

  2. Vorba lui Traian Ungureanu :Ponta si Crin o tin intr-o fercaelala de chiulangii zgomotosi ..Prestatia lor e de-a dreptul impudica in proximitatea unor oameni ca d-voastra, d-na Macovei..

Comentariile sunt inchise