Romania, locul 16 mondial în ceea ce priveste punerea în practica a limbii engleze

RORomania ocupa locul 16 din 70 de tari evaluate la nivel mondial si locul 13 din 27 de tari din Europa, participante la studiu, în ceea ce priveste competentele de limba engleza pe care le manifesta locuitorii si modul în care acestia reusesc sa le puna în practica, în relatiile sociale si profesionale. Aceste date au fost publicate în EF English Proficiency Index 2015, studiu la care au participat 910.000 de persoane din 70 de tari si demonstreaza existenta unei corelatii reale între cunoasterea limbii engleze si difersi indicatori precum venituri mai mari sau calitatea vietii mai buna. Specialistii de la Qdays Educational Holidays, parteneri ai studiului pentru Romania, afirma ca valoarea sistemului lingvistic comun este esentiala în mediul educational si profesional al viitorului apropiat, iar marile centre educationale internationale manifesta un interes crescut pentru tinerii din Romania, datorita usurintei cu care acestia reusesc sa puna în practica abilitatile comunicationale în limba engleza.
În acest context, Qdays Educational Holidays din Romania lanseaza, începand cu anul 2016, proiectul international “Copiii romani actioneaza în limba engleza”, în cadrul caruia organizeaza 7 tabere internationale de limba engleza, de doua saptamani, în scoli de limba engleza, în 7 orase din 4 tari, cu programe educationale adaptate diferitelor categorii de varsta. Astfel, în perioada 6 februarie – 14 februarie 2016, tinerii cu varsta de peste 11 ani pot alege sa-si exerseze limba engleza în Cipru, în perioada 26 iunie – 10 iulie 2016, adolescenti de peste 16 ani vor merge la Oxford (Anglia), în perioada 10 iulie – 23 iulie 2016, copiii de peste 12 ani au posibilitatea de a calatori în scop educational în Dublin (Irlanda), în perioada 17 iulie – 31 iulie 2016, tineri cu varste între 12 si 17 ani, în tabara de engleza de la Cambridge (Anglia), în perioada 24 iulie – 7 august 2016, copii de 13-18 ani vor vizita si studia limba engleza în orasul New York, în perioada 31 iulie – 14 august 2016, copiii de 10-16 ani pot participa la tabara organizata la Centrul Grosvenor Hall din Kent (Anglia), iar în perioada 14 august – 28 august 2016, adolescentii de peste 15 ani pot vizita Miami, pentru a studia în scoala de limba engleza de pe plaja acestui oras. Cei interesati sa se înscrie la una dintre cele 7 tabere internationale de limba engleza, pot accesa website-ul proiectului, www.qdays.ro/tabere-internationale/.
Pentru buna desfasurare a programelor, Qdays asista parintii în toata procedura de înscriere, obtinere a vizelor necesare si totodata însoteste elevii la destinatie avand lideri de grup bine antrenati, astfel încat întreaga experienta sa fie una cat mai utila. Înscrierile se fac din timp, locurile fiind limitate pentru fiecare grup în parte. Toate scolile, unde elevii pot urma cursurile, sunt detaliate pe pagina www.Qdays.ro.