Serie de acțiuni cu prilejul Zilei Bibliotecarului

Ziua de 23 aprilie este si ziua în care se sărbătorește Ziua Bibliotecarului, prilej cu care, la Biblioteca Județeană “I.A. Bassarabescu” au avut loc o serie de acțiuni specifice.
La prima oră a dimineții, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, a transmis un mesaj de felicitare pentru toți bibliotecarii, pentru creativitate și altruism, pentru că sunt aproape de cititori chiar și din spatele ușilor închise, pentru că reușesc să găsească, în ciuda restricțiilor, modalități inedite de a pune în valoare colecțiile și de a rămâne importanți pentru comunitatea dumneavoastră.

Donatii de carte…Tot de ziua Bibliotecarului, instituția sarbatorita – Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu” Giurgiu – a facut donații de carte din Colecția „Îndrăgostit de România”, primarului comunei Grădinari, Leon Magdan și pentru grupuri vulnerabile: copiii din Complexul de Servicii Sociale din cadrul DGASPC Giurgiu, deținuților din Penitenciarul Giurgiu, dar și elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 1, Letca Nouă.

Împreuna pentru comunitatea locala!
Un alt moment din cadrul acestui eveniment a fost întâlnirea profesională organizată de Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu” și Filiala Giurgiu a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România pentru marcarea Zilei Bibliotecarului Român și Ziua Internațională a Cărții și drepturilor de autor, pe platforma ZOOM – prilej de analiză a activității, cât și o bună ocazie de evaluare a performanțelor, de planificare și de validare a strategiilor pe termen lung.

Cei mai buni bibliotecari ai anului din judeţul GiurgiuTot astăzi au fost desemnaţi cei mai buni bibliotecari ai anului, din judeţul Giurgiu:
– Maria Constantin – Biblioteca Comunală „Vasile Militaru” – Vărăşti – pentru devotamentul în însoţirea cu lectura şi pentru respectul faţă de carte, si
– Georgeta Iconaru angajat al Bibliotecii Județene, un model de comportament profesional și uman și pentru activitate profesională deosebită.

Cărți noi pentru cei mici în colecțiile bibliotecii!Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, care se celebrează în fiecare an pe data de 23 aprilie, Biblioteca Judeţeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu s-a bucurat si de o donaţie de carte oferită de Editura Didactica Publishing House. Cărțile primite se adresează celor mai mici cititori ai bibliotecii. În coletul cu cărți am găsit titluri despre emoţii şi gestionarea lor, despre apariţia fraţilor şi relaţia cu aceştia, despre aventuri numeroase în care colaborarea, curajul, încrederea în sine sunt expuse exact pe înţelesul celor mici.
„Maia și păpușica”, „Veverițel și Regele pădurii”, „Tifi păpădie”, „Ursul polar şi vizita prietenilor din junglă” sunt doar câteva titluri din donaţia oferită, care îi vor ajuta pe cei mici să descopere magia cititului, apropiindu-i de lectură și bibliotecă.