Sondajul “discret” al liberalilor s-a incheiat?

discretieSondajul intern trambitat de PNL Giurgiu ar fi trebuit sa se fi incheiat, iar rezultatele (ar trebui) sa fie facute publice la sfarsitul saptamanii viitoare. Ca sa fie transparenta, nu-i asa? Numai ca sondajul a fost atat de “discret” incat niciun giurgiuvean nu poate jura… pe galben ca a vazut cu ochii lui operatorii batand la usile repondentilor. Si, trebuie sa recunoastem, Giurgiu este un oras relativ mic. Iar un esantion de 800 de persoane este… mare. In mod normal ar fi trebuit sa se duca vestea, sa vada cineva operatorii, sa spuna cineva “Da dom’ne, la mine au fost. Discret, dar au fost”.

Pentru ca in urma cu cateva saptamani, cand deputatul Nicolae Florian si-a comandat un sondaj “pe persoana fizica”, operatorii impanzisera orasul si bateau si de doua ori la aceeasi usa. Deci se stia…

Co-presedintele PNL Giurgiu, Gheorghe Stefan anunta saptamana trecuta ca operatorilor lui Andrei Musetescu, directorul executiv al CSOP (Centrul pentru Studierea Opiniei Publice si Pietei) „li s-a recomandat sa fie discreti”. Se pare ca au fost atat de discreti incat nimeni nu poate garanta ca i-a vazut. In schimb, suntem convinsi ca „scorul”, rezultatul sondajului nu va fi atat de discret, ci va fi chiar dezarmant si… dezmatat de categoric (pentru cine trebuie si este agreat de sefi sa candideze din partea PNL la Primaria Giurgiu).

Stim ca PNL a facut sondaje in majoritatea localitatilor din judet, insa nu stim cat de relevante au fost acestea, din moment ce au fost facute cu… personalul intern al PNL. Daca in localitati din nordul judetului s-au folosit angajatii lui Nicolae Florian, in localitatile din sud, cele apropiate de municipiu, au fost folositi membrii TNL, coordonati de Emil Epure secondat de Sorin Dadiloveanu. Aceeasi modalitate de sondaj a fost aplicata in 2008 de PSD-ul lui Niculae Badalau, iar rezultatele au fost clar in favoarea liderului PSD Giurgiu. Numai ca acesta a pierdut alegerile, ceea ce inseamna ca socoteala din sondajul empiric nu s-a potrivit cu votul care a avut loc peste doar cateva luni. Este doar un exemplu despre modul in care liberalii isi fura singuri caciula cu numai cateva luni inainte de alegerile locale.

Revenind la sondajul „discret”, nu putem decat sa fim circumspecti si, pana la proba contrarie, sa nu credem in aceasta modalitate politicianista de… furat caciuli.