Spectacol maraton de Ziua Nationala a Romaniei

Spectacol maraton de Ziua Nationala a Romaniei
Spectacol maraton de Ziua Nationala a Romaniei

Cele mai bune momente artistice din cadrul Festivalului “Culturii Vlascene”, descoperite in cele 12 centre de manifestare, vor fi prezentate publicului larg sambata,1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, in cadrul unui spectacol maraton programat pentru ora 11.00, la Casa de Cultura a Politiei de Frontiera Giurgiu (Casa Armatei).

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Giurgiu invita publicul larg sa ia parte la acest eveniment ce va reuni in program peste 25 de momente artistice culese din mai multe localitati ale judetului. Nu vor lipsi montajele literare, coregrafiile moderne si dansul popular, folclorul vlascean, muzica usoara, religioasa, corala sau instrumentala, adica momentele artistice sustinute de giurgiuvenii de toate varstele, de la copii si pana la varstnici.

Spectacolul va fi deschis cu un moment sustinut de elevul Alin Taru din Gostinu care  va recita o creatie proprie dedicata acestei manifestari denumita sugestiv “La festival”. Un element de noutate in acest an este prezenta in festival a unui grup vocal de adulti din Malu care va interpreta melodii din folclorul vlascean. Tot in cadrul aceluiasi spectacol giurgiuvenii o vor putea reasculta pe talentata Iulia Mihai, tanara eleva de doar 14 ani din Clejani, cu o voce deosebita. Si muzica instrumentala va fi bine reprezentata pe scena Casei Armatei de catre o formatie de fluiere din Comana, dovada vie ca acest gen muzical nu a pierit in zona vlasceana.

In concluzie, mai bine de doua ore, giurgiuvenii care vor raspunde invitatiei organizatorilor vor avea parte de un adevarat spectacol cu muzica, dans, poezie si teatru, monifestari aretistice nascute in satele giurgiuvene si promovate la nivelul municipiului si judetului.