Apa Service si Wirom, atentionate de Primarie

Apa Service si Wirom, atentionate de Primarie
Apa Service si Wirom, atentionate de Primarie

Conducerea Primariei Municipiului Giurgiu a convocat doua intalniri cu reprezentantii societatilor care asigura in prezent serviciile de alimentare cu gaze, respectiv apa-canalizare a orasului, in vederea discutarii mai multor aspecte legate de modul in care acestea isi respecta obligatiile prevazute in contracte. In cadrul celor doua intalniri au participat: primarul Nicolae Barbu, alaturi de viceprimarul Alexandru Vladu si specialisti din cadrul Serviciului Investitii – din partea municipalitatii, iar din partea furnizorilor de servicii, reprezentantii Wirom si ai firmelor autorizate sa execute retele, bransamente si instalatii interioare, pe de o parte, si conducerea S.C. Apa Service impreuna cu reprezentantii firmelor contractate, pe de alta parte.

Principala problema adusa in atentia celor doi mari operatori a fost cea a refacerii carosabilului – in cazul Apa Service, respectiv carosabilului si trotuarelor – in cazul Wirom, la finalizarea lucrarilor de introducere a retelelor. Situatia strazilor si a trotuarelor refacute in urma lucrarilor demonstreaza ca in multe cazuri firmele subcontractate nu au respectat conditiile prevazute in caietele de sarcini si prevederile standardelor si ale normelor in vigoare. Pe multe strazi betonul fie s-a macinat, fie arata ca o criblura cu asfalt, iar trotuarele prezinta denivelari. In plus, s-a observat ca pe unele strazi pe care s-au efectuat lucrari la retelele de apa si canalizare asfaltul s-a tasat. In consecinta, primarul Nicolae Barbu a cerut din partea celor doi operatori de servicii sa exercite un control mai strict asupra firmelor carora le-au subcontractat aceste lucrari, in special in privinta calitatii betonului. Totodata, a solicitat celor convocati inventarierea tuturor strazilor unde reparatiile la carosabil si trotuare nu corespund standardelor de calitate, precum si luarea unor masuri in acest sens pana la sfarsitul anului, intrucat din luna ianuarie a anului viitor municipalitatea va verifica prin intermediul unei echipe de experti toate aceste lucrari, iar cele gasite neconforme vor trebui refacute.

O alta nemultumire a municipalitatii a fost legata de disconfortul creat de acoperirea cu pamant a santurilor sapate pentru introducerea conductelor de apa si canalizare, in sezonul uscat traficul masinilor favorizand ridicarea prafului, iar in cel cu precipitatii, formarea si imprastierea noroiului in tot orasul. Primarul Nicolae Barbu a sugerat ca, in loc de pamant, aceste santuri sa fie acoperite cu balast sau piatra sparta.

De asemenea, conducerea Primariei a solicitat ca pamantul si molozul rezultate in urma sapaturilor si a inchiderii lucrarilor sa nu mai fie depozitate la intamplare. Pe langa faptul ca strica aspectul ingrijit al orasului, aceste mormane au fost depozitate deseori pe terenuri particulare si, prin urmare, Primaria a fost nevoita sa plateasca sume importante pentru transportarea lor, in urma somatiilor. Pentru rezolvarea acestei probleme, municipalitatea va pune la dispozitie incepand cu luna aceasta o zona de depozitare a molozului  – Platforma I a fostului Combinat Chimic, insa de la 1 ianuarie 2013 cei care vor arunca gunoi pe domeniul public, vor suporta amenzi mult mai mari, de pana la 30-50 milioane de lei vechi.

Un aspect important adus in atentia celor prezenti a fost cel privind necesitatea informarii oamenilor cu privire la momentul cand trebuie sa se racordeze la retelele de utilitati, pentru ca daca acestia solicita racordarea dupa ce s-a asfaltat strada, nu li se mai elibereaza autorizatie timp de patru-cinci ani, cat este termenul de garantie al lucrarii respective.

Legat de alimentarea cu gaze naturale, edilul sef a solicitat celor zece firme care executa instalatii de interior sa-si reevalueze politica de preturi, intrucat tarifele cerute sunt mult prea mari. De asemenea, le-a cerut sa nu le mai solicite oamenilor bani pe autorizatie, taxa fiind platita odata cu eliberarea autorizatiei pentru toata strada. Primarul a precizat ca, in caz contrar, va infiinta o societate care sa perceapa tarife mai mici, intrucat exista foarte multe persoane care se plang de preturile prea mari.

Reprezentantii societatilor convocate au prezentat conducerii municipalitatii problemele pe care le-au intampinat in realizarea lucrarilor, precizand totodata ca vor lua masuri pentru rezolvarea neregulilor semnalate.

7 comentarii

  1. Domnu Barbu prea crede că le ştie pe toate. Cum adică să nu mai umple şanţurile cu pământul scos, pe ăsta cine îl cară, unde şi cu ce bani? Iar pietrişul adus în loc cine îl plăteşte? Se crede Barbu şi constructor? Oricum, odată ce ai scos pămîntul din şanţ tot se face praf sau noroi, nu contează că îl pui la loc sau îl duci aiurea. Adică aiurea vorbeşte Barbu, să creadă giurgiuvenii că nu doarme de focul lor

  2. I n primul rand, domunul Primar Nicolae Barbu si-a dapasit cu mult atributiile de primar , impunand firmelor constructoare de retele de gaz sa micsoreze preturile instalatiilor. Cu ce drept un primar, un ordonator principal de credite al orasului, judetului , municipiului Giurgiu, restrictioneaza o societate comerciala in ceea ce priveste preturile pe care le percepe pentru prestarea anumitor servicii? E ca si cum ar impune ca sucurile sa nu se mai vanda cu 6 lei, ci cu 3 lei, doar pentru ca asa doreste domnia sa.
    Domnule Primar, VA DEPASITI ATRIBUTIILE…….

  3. Așa este fostul primar demarase refacerea străzilor dar fără finanțare,prevederi legale,contract,licitații etc.Total ILEGAL.De aceea plâng la ușa primăriei constructori din Giurgiu si nu numai ca nu si-au primit si nici nu o sa-si primească banii ca s-au făcut ilegalitati.De aceea s-au opritAcum se intocmesc caiete de sarcini si toată procedura legală pentru reparații.

  4. A se urmari strazile de langa Serviciul Pasapoarte : I.L.Caragiale, Barbu St. Delavrancea si Digului.
    Chiar daca este marginea orasului, platim impozite la fel cu toti cetatenii orasului. De ani de zile in aceasta zona este mult praf sau noroaie cand ploua. Guri de canalizare fara capace.

  5. asa da,adica chestii concrete care au legatura directa cu cetateanul ca de vorbit discutii si promisiuni electorale ne e patulul plin.faza discutiilor,astept sa vad practic daca dispar santurile ramase ,daca se refac trotuarele si carosabilul. fostul primar demarase lucrarile ca deh…acum ca a fost ales noul primar au stagnat si lucrarile de refacere.

Comentariile sunt inchise