Teatrul Tudor Vianu, pentru Liceul Tudor Vianu – oferta de vizionare online a spectacolului “Parada”

În această perioadă dificilă din punct de vedere al restricțiilor pe care cu toți trebuie să ni le asumăm, o inițiativă a Liceului Tudor Vianu apare ca demnă de laudă. Astfel, la solicitarea profesorului Pompilia Pețanca, teatrul ”Tudor Vianu” a oferit spre vizionare online, în mod gratuit, unul dintre spectacolele sale – ”Parada” de Alexandr Galin, spectacol premiat cu Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru „Mircea Albulescu” de la Câmpina, în anul 2019 – urmând ca săptămâna viitoare realizatorii spectacolului să aibă, tot online, o discuție cu elevii clasei a X-a G a Liceului Tudor Vianu.
Despre această inițiativă, Pompilia Pețanca ne-a declarat:
”Am intenționat să transform lecțiile online în activități atractive pentru elevi și colaborarea clasă-spectacol de teatru-actori mi s-a părut eficientă, educativă, motivantă pentru toți actanții. Cred că e momentul ca profesorul să devina un moderator între elevii săi și comunitate, iar actorii teatrului giurgiuvean mă ajută enorm în acest demers pentru care le mulțumesc. Împreună, transformăm meseriile noastre și le aducem plusvaloare”.
Totodată, Cosmin Crețu, directorul teatrului ”Tudor Vianu” Giurgiu, s-a arătat încântat de această modalitate de relaționare cu publicul tânăr, completând:
„Personal, mi-aș dori ca exemplul celor de la Liceul Tudor Vianu să fie preluat și de alte școli sau licee din orașul nostru, noi fiind pregătiți să răspundem pozitiv oricăror solicitări în acest sens. Este momentul, mai mult ca niciodată, ca teatrul să se dovedească parte a istoriei comunității în care se manifestă”.
Să sperăm că invitația managerului teatrului, perfect adaptată actualelor rigori ale învățământului online, va genera solicitări și din partea altor instituții de învățământ sau cadre didactice din Giurgiu.